HEERHUGOWAARD - Op vrijdag 22 en zaterdag 23 oktober is het griezelen geblazen bij Cool kunst en cultuur! Tijdens deze eerste editie van het Halloween Weekend wordt de theaterzaal van Cool omgetoverd tot spannend spookhuis, hou je je hart vast tijdens bloedstollend enge films of moet je weten te ontsnappen aan de ‘bewoners’ van het verlaten huis tijdens de escapetour…

Angstaanjagende films
Op vrijdag 22 oktober is het om 15:00 uur griezelen geblazen tijdens ‘Coraline’ (8+), een huiveringwekkende film gebaseerd op het gelijknamige kinderboek. In deze spannende stop-motion film ontdekt Coraline in haar nieuwe woning een geheime gang naar een andere wereld. Een wereld waarin ze een moeder heeft met knopen in plaats van ogen, die haar vraagt of ze Coralines ogen ook even door knopen moet vervangen…

Om 20:00 uur speelt de bloedstollend enge film ‘1408’ (16+) waarin schrijver Mike naar New York reist om in de beruchte hotelkamer 1408 te slapen. Wat begint als een doodnormale avond, loopt al snel volledig uit de hand.

Weet jij te ontsnappen?

Op zaterdag 23 oktober wordt de theaterzaal van Cool omgebouwd tot Spookhuis (8+). Bij het betreden van het spookhuis valt de deur achter je dicht en moet je je overgeven aan de duisternis. Samen los je puzzels op om te ontsnappen uit dit bloedstollende huis! Het spookhuis is spannend en geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

’s Avonds komen de huiveringwekkend ‘bewoners’ van het huis tot leven en verandert het spookhuis tot een angstaanjagende escapetour (16+). Denk jij dat je deze bloedstollende tour aandurft en alle puzzels weet op te lossen? Alleen door het oplossen van de puzzels kun je ontsnappen aan de ‘bewoners’ van het verlaten huis.

Kom tot rust
Na afloop van de films, het spookhuis en de escapetour kom je tot rust in Café Cool en kun je genieten van een heerlijk drankje welke bij je ticket à 7,50 zit inbegrepen. Op zaterdagmiddag wordt er ook een gratis dansworkshop aangeboden, waarin je de meest enge dansjes zoals ‘Thriller’ leert. Wie jaag jij binnenkort de stuipen op het lijf?

Reserveren
Kijk voor meer informatie en tickets op www.coolkunstencultuur.nl of reserveer je tickets via de servicebalie (072 576 09 55).