HEERHUGOWAARD - De aanleiding is ronduit triest, maar toch kreeg de 11-jarige Moos Ursem uit Heerhugowaard-de Noord deze week landelijke bekendheid. Zowel NH Nieuws als Hart van Nederland stuurden een cameraploeg langs nadat de jonge groenteverkoper inmiddels voor de vierde keer van zijn geldkistje beroofd werd.


Moos verkoopt voornamelijk groentes zoals broccoli en bloemkool van eigen land. Naar voorbeeld van zijn vader die tuinder is bouwde de jonge ondernemer een paar jaar terug zijn eigen groentekar waarmee hij langs de weg groente verkoopt.

Afgelopen week was het echter voor de vierde keer raak en werd Moos beroofd van de centen die in het kluisje zaten. Voor de camera's vertelde hij zonder enige schroom. "Ik ben wel boos en teleurgesteld, maar het hoort er ook een beetje bij als je aan de weg verkoopt.

Moos laat zich echter niet afschrikken en heeft inmiddels een nieuwe extra sterke kluis die rondom helemaal vast gelast is, zo vertelde hij aan zowel NH Nieuws als Hart van Nederland. "We gaan gewoon door", vertelt Moos stoer. "Het gaat niet eens zozeer om het geld, maar wel om het feit dat mensen gezonde en verse producten bij de tuinders kunnen kopen. Zonder daarbij te hoeven stelen!"