HEERHUGOWAARD - In de week van 27 januari t/m 1 februari is in heel Nederland en ook in Heerhugowaard gecollecteerd voor de Hersenstichting.


Een stichting die inmiddels al heel wat naamsbekendheid heeft gekregen o.a. vanwege de diverse publieksacties en programma's bij omroep Max en de betrokkenheid van prof. Dr. Eric Scherder. Dat bleek ook wel want de 129 collectanten in Heerhugowaard werden in het algemeen goed ontvangen aan de deuren.

Nieuw dit jaar waren de QR-codes die op een stikker bij iedere collectant op de bus waren geplakt en waarmee mensen via mobiele app konden doneren in plaats van contant. Inmiddels is met behulp van vele vrijwilligers de opbrengst bekend, en zijn enorm trots op het bedrag van € 11.988,37 dat dit jaar in Heerhugowaard is opgehaald.

Een stijging van maar liefst 16% ten opzichte van vorig jaar. De opbrengst komt volledig ten goede aan onderzoek, zodat de hersenziektes beter kunnen worden behandeld en wellicht voorkomen, en voorlichting.

Namens de Hersenstichting hierbij dank aan alle inwoners die hebben gedoneerd en aan alle vrijwilligers die hun tijd en energie hebben gestoken in de collecte.