HEERHUGOWAARD - Wil je kind graag op instrumentale les, zangles of een creatieve cursus bij Cool kunst en cultuur, maar ervaar je zorgen over het les- of cursusgeld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Het fonds is er voor iedereen die (door welke omstandigheden dan ook) geldzorgen heeft en betaalt voor kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar het lesgeld en de huur van een instrument.

Hoe werkt het?
Een intermediair in jouw omgeving, bijvoorbeeld een leerkracht, iemand van het sociaal wijkteam, schuldhulpverlening of iemand van jeugdzorg, helpt je bij het indienen van een aanvraag. Hij of zij kent de spelregels en weet wanneer je kind in aanmerking komt. Als de aanvraag is goedgekeurd, kan je kind vaak al snel op les. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur bepaalt het bedrag op basis van de hoogte van het lesgeld en eventueel de benodigdheden, zoals bijvoorbeeld een instrument. Na goedkeuring van de aanvraag wordt de bijdrage rechtstreeks aan de lesgever betaald. Je ontvangt eventueel ook een waardebon voor attributen, bijvoorbeeld een instrument, die ingeleverd kan worden bij een winkel in de buurt. De intermediair kan daar meer over vertellen.

Meer informatie & inschrijven

Dankzij de samenwerking tussen het Jeugdfonds Sport & Cultuur en Cool kunst en cultuur hebben meerdere kinderen al hun talent kunnen ontdekken en genoten van cultuur. Kijk voor meer informatie op www.jeugdfondssportencultuur.nl of neem contact op met Bianca Laan (leerlingenadministratie Cool kunst en cultuur).