HEERHUGOWAARD - De eerste wandschildering van beeldend kunstenaar Rem de Boer wordt gerestaureerd en deze winter tentoongesteld in het gemeentehuis van Heerhugowaard. Dit grote kunstwerk (drie meter bij anderhalve meter) is afkomstig uit een voormalige kruidenierswinkel en later snackbar in de wijk 't Kruis. Deze erfgoed lezing op donderdagavond 21 november gaat over het kunstwerk van Rem de Boer, de betekenis van de sociale ontmoetingsplek voor de bewoners van 't Kruis en het opgaan van het buurtschap in de stad Heerhugowaard.

Rem de Boer en Fred Peerdeman exposeren deze winter in het gemeentehuis van Heerhugowaard. De eerste wandschildering van beeldend kunstenaar Rem de Boer is dan helemaal gerestaureerd. Dit grote kunstwerk uit een voormalige kruidenierswinkel en later snackbar in 't Kruis is een overblijfsel van een verdwenen ontmoetingsplek in deze buurt. De expositie toont straks de afbraak van deze plek, het verdwijnen van het kunstwerk en de familie die hier hun leven lang heeft gewoond. Er zijn historische foto's van 't Kruis en beeldmateriaal zoals het nu is.

Deze lezing is een activiteit van het Platform Erfgoed Heerhugowaard.

Aanmelden
Meer weten? Je bent van harte welkom op donderdag 21 november om 20.00 uur in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Heerhugowaard Centrum, Parelhof 1a. De toegang is € 5,-. Aanmelden kan via de agenda op www.bibliotheekkennemerwaard.nl of bij de klantenservice in de bibliotheek. Je kunt alleen met pin betalen.