HEERHUGOWAARD - Langedijk en Heerhugowaard gaan in de nabije toekomst fuseren. Maar kijkend naar de geschiedenis zijn de twee gemeentes al heel lang met elkaar verbonden. Nico Vader en Bram Leegwater brengen die verbindende factoren tussen Heerhugowaard en Langedijk in beeld tijdens een lezing in de bibliotheek in Heerhugowaard. Deze lezing wordt georganiseerd op dinsdag 17 december in de serie De Middagen. De lezing start om 14.00 uur. Kom je ook kijken en luisteren?

Nico en Bram laten zien hoe in vroeger tijd vervoer van groenten en andere zaken geregeld was in de regio. Hoe liepen de transportlijnen? Ze besteden onder andere aandacht aan de geschiedenis van de Broekhorn, het pontje en de brug. En de gevolgen van de inpoldering van De Heerhugowaard, die vooral veranderingen mee bracht voor de waterhuishouding en de infrastructuur.

Korte film
Aansluitend op de lezing wordt een korte film vertoond over de bewerking van het land, het veilen van groente en fruit. De film is ingesproken door, de in Heerhugowaard en omstreken zeer bekende, Siem de Haan.

De Middagen Heerhugowaard
Bibliotheek Kennemerwaard organiseert iedere maand een programma voor senioren met als titel: De Middagen. Deze middagen staan in het teken van cultuur en informatie, maar ook gezellig samenzijn en nieuwe mensen ontmoeten.

Aanmelden
Wil je komen kijken en luisteren? Je bent van harte welkom op dinsdag 17 december om 14.00 uur in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Heerhugowaard (Parelhof 1A). De toegang is € 5,-.Aanmelden kan via de website www.bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda of bij de Klantenservice in de bibliotheek (je betaalt met pin).