HEERHUGOWAARD/ZWAAGDIJK - Hoeveel heb je vandaag bewogen? Heb je je gebruikte spullen naar de Kringloop gebracht en een tweede leven gegund? Kies je voor eten uit de natuur of uit de muur? Er zijn dagelijks tientallen beslissingen die je neemt die bijdragen aan een duurzamere wereld. Tenminste als je de juiste keuzes maakt. Het begint allemaal bij bewustzijn. Je bewust zijn van het feit dat jij in je eentje kan beginnen met het verschil maken, dat jouw gedrag en gewoontes wel degelijk ertoe doen en dat jouw cirkel van invloed ook effect heeft op de mensen om je heen. Dat je zelfs mensen samen kunt brengen om vanuit die gezamenlijkheid te werken aan een duurzamere wereld. Moeilijk? Helemaal niet, tenminste als je het nieuwe spel “Hoera het is vandaag” van Stichting Jeelink koopt. Met dit aantrekkelijke en leuke spel word je spelenderwijs meegenomen in de gevolgen van de beslissingen die je dagelijks neemt en wat de invloed is op een duurzamere wereld. Het spel zit vol met tips, feiten en weetjes rondom Vitaliteit, SocialCare en Circulair: de thema’s waarop Stichting Jeelink is gebouwd.


Monique Ravenstijn
Monique Ravenstijn is de oprichter en drijvende kracht achter Stichting Jeelink. In het dagelijks leven is zij eigenaar van de Jumbo Monique supermarkten in Zwaagdijk-Oost en Heerhugowaard. Vanuit haar ervaring zet zij zich met Stichting Jeelink in voor drie pijlers die bijdragen aan een betere wereld. Circulair ziet toe op minder voedselverspilling, minder verpakkingsmateriaal, afval een tweede leven geven en vooral veel streekproducten zonder onnodig transport. Vitaliteit staat voor een actief en gezond leven en hoe je daar invulling aan geeft. SocialCare stimuleert zorg voor elkaar vanuit ieders eigen talent. Steeds meer boeren, burgers en buitenlui (bedrijven) onderschrijven de doelstellingen en sluiten zich aan bij Jeelink.


Jeelink spel
Het Jeelink spel leert je spelenderwijs allerlei feiten rondom de drie pijlers. Het spel is ontwikkeld in samenwerking met kinderen, is geproduceerd van duurzaam materiaal en ingepakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo sluit ook het spel volledig aan bij de doelstellingen van Jeelink. Het Jeelink spel is vanaf vandaag te koop bij Jumbo Monique Heerhugowaard en Jumbo Monique Zwaagdijk-Oost. Online bestellen kan ook via www.jeelink.nl. Een spel kost € 12,95. De opbrengst vloeit terug naar Stichting Jeelink.