HEERHUGOWAARD - Raak en homerun! Mevrouw Van Deutekom loopt snel met haar rollator om het bord heen. Ondertussen vertrekken twee andere deelnemers van hun honk naar de thuisbasis. In de oneven weken spelen senioren op dinsdag vanaf 14.30 uur in De Raatstede ‘Beanbag baseball’, het spel met pittenzakken, geïnspireerd op honkbal.

Vrijwilliger Tineke: ,,We spelen met twee teams. De spelers gooien een pittenzak richting een speelbord met 10 gaten. Elk gat heeft een betekenis: van honkslag en homerun tot ‘uit’. De stoelen rondom het bord zijn de honken. En de spelers lopen, nadat ze hebben gegooid, naar het betreffende honk. We kunnen het spel binnen en buiten spelen. Echt heel leuk. En natuurlijk houden we punten bij’’. ,,Dinsdag 9 april ga ik weer voor de homerun’’, lacht een deelnemer. Beanbag baseball is een van de nieuwe activiteiten voor senioren bij De Pieter Raat Stichting. ,,Alle Waardse senioren zijn van harte welkom om mee te doen aan de activiteiten in De Raatstede (Dolomiet 2), Hugo-Waard (Gerard Douplantsoen 72) of bij restaurant Het Arboretum (Tamarixplantsoen 1).

Muziek, Tupperware, boswachter & high tea
In april staan er nog veel meer nieuwe en leuke activiteiten op het programma. ,,Zo is er 6 april in het Arboretum om 19.30 uur een leuk muziekoptreden 'Voor nou en nag es'. En op 9 april komt een consulente vertellen over 40 jaar Tupperware. Zeg maar ‘Van vroeger tot nu’ met een demonstratie en verkoop, om 18.30 uur in De Raatstede. Op vrijdag 12 april is de Heerhugowaard Cityrun met als speciaal onderdeel een loop voor senioren, ook wel de Rollatorloop genoemd. Daar doen we aan mee. Hoe meer senioren deelnemen, hoe leuker! Het vertrekpunt is bij het Stadhuisplein om 18.45 uur. We lopen dan naar het Coolplein. We kijken ook enorm uit naar zaterdag 13 april: dan komt een boswachter op bezoek in De Raatstede. Hij vertelt van alles over de ontluikende lente, planten en de dierenwereld. Alle senioren zijn vanaf 15.00 uur van harte welkom. Wel vragen we een eigen bijdrage van €1,-.’’ In Hugo-Waard staan ook weer leuke activiteiten op stapel: op 13 april is er van 10.00 tot 12.00 uur modeverkoop van Fashion Plus modeverkoop, en op 18 april vindt om 16.00 uur een high tea & optreden van Thea Ooms plaats. Kosten €7,50, graag vooraf aanmelden via info@dprs.nl. Op 17 april verzorgen leerlingen van het Horizon College van 14.00 tot 16.00 uur een high tea in het Arboretum. Deelname kost €10,-, graag vooraf aanmelden. Met Pasen kunnen senioren tegen een kleine vergoeding aanschuiven voor een paasontbijt en/of –brunch. Meer info en nog veel meer activiteiten staan op www.dprs.nl/activiteiten en op de geprinte maandprogramma’s, verkrijgbaar bij De Raatstede, Hugo-Waard en het Arboretum.