HEERHUGOWAARD - Tijdens Earth Hour op zaterdag 27 maart gaan de lichten uit die het centraal kantoor van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier in Heerhugowaard verlichten. Met het doven van de lichten wordt symbolisch aandacht gevraagd voor klimaatverandering en de kwetsbare natuur. De ambitie van het hoogheemraadschap om klimaatneutraal te zijn past bij dit thema. De lichten van het centraal kantoor zijn van 20.30 uur tot 21.30 uur gedoofd. Earth Hour is een wereldwijd event georganiseerd door het Wereld Natuur Fonds.


Als groot energieverbruiker wil het hoogheemraadschap klimaatneutraal zijn in 2025. Door het verminderen van CO2-uitstoot, energieverbruik en het opwekken van duurzame energie hoopt het hoogheemraadschap dit te halen. Earth Hour sluit aan bij deze ambitie en daarom gaat het licht van het centrale kantoor voor een uur uit.

Energiebesparende maatregelen
Om klimaatneutraal te zijn in 2025 neemt het hoogheemraadschap verschillende maatregelen. Zo leggen we onder andere zonneparken aan op onze rioolwaterzuiveringen. Daarnaast beschikt ons hoofdkantoor over een koud-warmte opslag dat gasverbruik nagenoeg helemaal terugdringt. Zowel op ons centraal kantoor in Heerhugowaard, als op onze buitenlocaties (werven, gemalen en rioolwaterzuiveringen), zijn we continue bezig om energiebesparende maatregelen toe te passen. Voorbeelden hiervan zijn slimme (led)verlichting of aangepaste zonwering waardoor ons binnenklimaat stabiel blijft.

Meer informatie over HHNK klimaatneutraal 2025 leest u hier.