ALKMAAR - Sinds woensdag 1 juli 2020 is AnyTyme Snack & Dine Alkmaar aan de Edisonweg in handen van Axel en Maroesja van de Ven. Dat is exact twee jaar nadat het succesvolle horeca-koppel Restaurant De Kolonist in Heerhugowaard overnam.


Met de overname van De Kolonist op 1 juli 2018 ging voor het echtpaar een droom in vervulling. Het echtpaar heeft hun sporen ruimschoots verdiend in de horeca, onder meer door het exploiteren van een restaurant in Haarlem, maar had nog immer de wens om in hun eigen Heerhugowaard aan de weg te timmeren. Inmiddels is men daar ruimschoots in geslaagd want met Axel die immer op zoek is naar goede verse producten en nieuwe ingrediënten en Maroesja die het de gast aan niets liet ontbreken was De Kolonist in mum van tijd weer het restaurant waar louter positief over werd gepraat.

Tot de coronacrisis half maart roet in het eten gooide en de horeca enige tijd dicht moest. In tegenstelling tot andere restaurants koos men er bij De Kolonist voor om geen bezorgdiensten te draaien. ‘Aan inkoop en personeelskosten zoude we dan nog meer kwijt zijn als dat het oplevert’, aldus Axel. ‘Nu we weer open zijn gaan we echter weer volle bak draaien en gaan wij onze gasten weer net zo in de watten leggen als voorheen met overheerlijke maaltijden.’

Maar waarom dan toch juist in deze tijd een cafetaria als AnyTyme aanschaffen?
‘Toen de vorige eigenaren AnyTyme vorig jaar kochten waren wij al geïnteresseerd’, aldus Maroesja. ‘Wij hebben toen al gezegd dat als jullie het ooit van de hand doen dan houden wij ons aanbevolen, en dit gebeurde sneller dan gedacht. Het runnen van een dergelijke cafetaria is ook gewoon een heel mooi onderdeel van de horeca’, zegt Maroesja. Axel vult aan: ‘Daarnaast is dit gewoon een prima lopende tent met een goede naam. Qua bezorgingen loopt het storm en gezien de ligging (Bedrijventerrein Oudorp) komen hier tussen de middag ook veel mensen lunchen.’

Veel aan het huidige concept gaat men dan ook niet veranderen. Wel zal Maroesja in een soort van managersrol AnyTyme grotendeels gaan runnen waar Axel zich hoofdzakelijk met De Kolonist zal bezighouden. ‘Er komen wat nieuwe stoelen en voor de rest zorgen we dat het immer schoon en netjes blijft en willen we met het personeel een teamgevoel creëren zoals we in andere zaken ook hebben gedaan. We moeten het samen doen!

Daarnaast is kwaliteit voor ons zeer belangrijk. ‘Een goede prijs/kwaliteit verhouding met verse producten is essentieel. Veel van onze producten worden dan ook ambachtelijk gemaakt. Dat geldt bijvoorbeeld voor de hamburgers, gehaktballen, maar ook voor de tonijnsalade en nog veel meer. Die kwaliteit proef je!’ Axel kan nog wel één tip van de sluier oplichten betreffende het menu. ‘Wat er in ieder geval zeker bij komt is het broodje carpaccio en ik kan nu al verklappen dat dit een hit wordt.’

AnyTyme Snack & Dine
Edisonweg 1A
1821 BN Alkmaar
072-3034148
https://www.anytymealkmaar.nl/


Openingstijden:
Ma t/m wo: 11.00 uur tot 21.00 uur
Do t/m zo: 11.00 uur tot 22.00 uur