ALKMAAR/HEERHUGOWAARD/HOORN/PURMEREND - Het Horizon College houdt komende donderdag 4 maart de Online Open Dag. Belangstellenden kunnen van 16.00 uur tot 20.00 uur digitaal kennismaken met circa 130 mbo-opleidingen.


Om een ieder zo goed mogelijk te informeren in deze coronatijd komt het Horizon College tijdens de Open Dag online met diverse activiteiten. Zo zijn er video’s van de locaties in Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn en Purmerend en over de verschillende opleidingen. Tevens worden er digitale klaslokalen ingericht en worden er presentaties gegeven via een livestream. Aanmelden voor de Open Dag kan via horizoncollege.nl/opendag.

Online meeting
Je kunt docenten (en studenten) ontmoeten in de Online Meetings via Teams. Zie het als een 'klaslokaal' waar je binnen kunt lopen tussen 16.00 en 20.00 uur en je al je brandende vragen kunt stellen over de opleiding. Steek je virtuele hand op om aan te geven dat je een vraag hebt of luister mee met de vragen die anderen stellen.

Livestream
Een aantal opleidingen organiseren een Livestream. Tijdens de Livestream zullen docenten (en studenten) een presentatie geven over de opleiding of je kunt een proefles bijwonen, meedoen aan een quiz of een kijkje krijgen in de praktijklokalen. De Livestreams starten om 16.00, 17.00, 18.00 of 19.00 uur. Je moet je wel opgeven voor een Livestream! Zodra de agenda bekend is laten we je weten hoe je je kan opgeven voor een Livestream. Meld je aan voor de online Open Dag en dan informeren wij je zodra je je kan opgeven voor de Livestreams.

Locatievideo's
Benieuwd hoe onze schoolgebouwen eruitzien? De locatievideo’s nemen je in vogelvlucht mee door onze 4 locaties.

Sfeervideo per studierichting
Alle opleidingen zijn opgedeeld in tien studierichtingen. Iedere studierichting heeft een sfeervideo, zodat je kunt ‘sfeerproeven’ en ontdekken welke studierichting bij je past.

Opleidingsvideo
Om meer te weten te komen over een opleiding kun je terecht bij de opleidingsvideo’s. Je ontdekt wat je leert tijdens de opleiding, wat je ermee kunt worden en wat je er allemaal voor moet doen.

Live chat
Vragen stellen aan docenten en studenten? Dat kan via een live chat! Elke opleiding krijgt een eigen chatkanaal. Weet je nog niet welke opleiding je wilt volgen? Je kunt dan ook vragen stellen in het chatkanaal van een studierichting. Voor alle overige vragen komt er een chatkanaal namens STIP, Studie Informatie Punt.