HEERHUGOWAARD - Van 13 april tot 11 mei exposeert Houtdraaivereniging Radius Noord-Holland Noord met de hand gedraaide houten voorwerpen in de bibliotheek in Heerhugowaard. Ook worden er op eerste dag van de expositie, op zaterdag 13 april, tussen 10.00 en 16.00 uur doorlopend houtdraai-demonstraties gegeven. De expositie is gratis te bezoeken tijdens de openingsuren van de bibliotheek in Heerhugowaard, Parelhof 1a.

De aanleiding voor de tentoonstelling is het 25-jarig bestaan van Houtdraaivereniging Radius Noord-Holland Noord. Deze vereniging is actief in de provincie Noord-Holland in het gebied boven het Noordzeekanaal en heeft ongeveer vijftig actieve leden. Dit zijn hobbyisten, professionele houtbewerkers en kunstenaars die het belangrijk vinden om het oude ambacht van houtdraaier in stand te houden en de kennis ervan te vergroten en uit te dragen.

Mooi oud ambacht
Het doel van de tentoonstelling is om het grote publiek kennis te laten maken met het oude en mooie ambacht van het houtdraaien. De Houtdraaivereniging wil met deze tentoonstelling de aandacht vestigen op het houtdraaien als leuke vrijetijdsbesteding. Bezoekers kunnen zich ook opgeven als lid van de vereniging.

Meer informatie over Houtdraaivereniging Radius Noord-Holland Noord kunt u vinden op www.houtdraaibaak.nl.