HEERHUGOWAARD - Je bent meer dan je uiterlijk, gedrag of houding! Dat is slechts een klein stukje van het verhaal. Onze maatschappij wordt steeds minder tolerant en overal liggen vooroordelen op de loer. Daarom wordt op zaterdagmiddag 15 juni 2019 van 13.00 tot 17.00 uur een Human Library georganiseerd in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Heerhugowaard. Kom naar de bibliotheek en ga het gesprek met een levend boek aan. De toegang is gratis!

Levende boeken lenen
Op deze middag lenen bezoekers van de bibliotheek geen boeken, maar mensen. De ‘levende’ boeken hebben bijzondere (levens)verhalen, waarin discriminatie, uitsluiting, stereotypering en vooroordelen een belangrijke rol spelen. Vijftien levende boeken zijn bereid het publiek tijdens intieme, ontroerende, grappige en confronterende gesprekken een kijkje in hun leven te geven. Zo zijn er diverse boeken beschikbaar met titels als Depressie, Verslaafd, Transgender, Gesluierd, Hiv-positief en nog vele anderen.

Opening
De opening wordt om 13.00 uur door wethouder John Does verricht en opgeluisterd door singer songwriter Angie Nephews met een door haar gecomponeerd lied dat prachtig aansluit bij de thematiek van de Human Library. Wethouder Does geeft het startsein door het eerste boek te ‘lenen’ en het gesprek aan te gaan. De Human Library duurt tot 17.00 uur. Deelname is gratis.

Samenwerking
Human Library is een initiatief van Bibliotheek Kennemerwaard, Europe Direct Noord-Holland-Noord en Art.1 Bureau voor Discriminatiezaken.