DIJK EN WAARD - In het teken van de Week tegen Eenzaamheid organiseert o.a. JIJ hoort erbij op vrijdag 8 oktober een Quiz avond met kampvuur om mensen dichter bij elkaar te brengen.

De quiz avond is de afsluiter van een actie speciaal voor alle jongeren tussen de 13 en 25 jaar die opzoek zijn naar een maatje. De jongeren kunnen deze week namelijk gratis meedoen met de actie Vind je maatje. Op de site www.jijhoorterbij.nl kan je aangeven naar welke vriendschap jij op zoek bent en daarna wordt je in contact gebracht met iemand die dezelfde interesses heeft als jij.

Vriendschap ontstaat meestal doordat je dezelfde interesse of hobby’s hebt. Er is op die manier meteen een klik en je hebt veel met elkaar te delen waardoor het makkelijker is om een gesprek met elkaar te voeren. Met die achterliggende gedachten gaat JIJ hoort erbij voor jou opzoek naar jouw nieuwe maatjes.

Deze mooie actie wordt afgesloten met een gemoedelijke kampvuuravond met een leuke quiz op vrijdag 8 oktober. Op deze avond kan je kennis maken met je nieuwe maatje, maar uiteraard ook andere nieuwe mensen ontmoeten. Opgeven is wel nodig zodat er een plekje voor jou vrij is.
JIJ hoort werkt deze week samen met Gemeente Dijk en Waard, Paviljoen Dijk en Waard, Wonen Plus Welzijn Langedijk, Stichting MET en Cool kunt en cultuur.

Week tegen Eenzaamheid

Van 30 september tot en met 7 oktober is het Week tegen Eenzaa­­­­mheid. Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema eenzaamheid. In veel plaatsen zijn er speciale activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen.

Eenzaamheid

Meer dan een miljoen mensen in Nederland voelen zich erg eenzaam. Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder mee kunnen doen in de samenleving en het gevoel van het tekortschieten van welzijn of geluk. Er kan een vicieuze cirkel ontstaan waarbij deze gevolgen het gevoel van eenzaamheid versterken. Een goede reden om op tijd te handelen!

Actieprogramma Eén tegen eenzaamheid

De Week tegen Eenzaamheid 2021 wordt in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.