HEERHUGOWAARD - In het derde weekend van juli is het weer feest op de ijsbaan in ’t Kruis! Van vrijdag 19 t/m zondag 21 juli vindt ’t Kruis Bruist plaats. Naast live muziek, zijn er iedere dag sportieve en gezellige activiteiten voor jong en oud(er). Zoals kinderspelen, beachhandbal, kermisattracties, een MTB-race, beachvoetbal en een family obstacle run. Meedoen aan een van de activiteiten? Schrijf je vanaf nu in via kruisbruist.nl!

MTB-race en family obstacle run


Op zaterdag starten we traditiegetrouw met de obstacle run voor de hele familie (vanaf 5 jaar). In 45 minuten leg je zoveel mogelijk rondjes af. Het parcours bestaat uit meer dan 20 obstakels, van tijgeren door de modder tot banden omgooien en klimmen over een muur. ‘s Middags om 14:30 uur start het beachhandbal toernooi dat we in samenwerking met KSV en Dijk en Waard Sport organiseren. Dankzij een tweede beachveld, kunnen dit jaar nog meer teams meedoen met deze populaire sport! Wegens groot succes komt ook de mountainbike-race voor junioren en volwassenen weer terug. Een unieke race op zondag 21 juli waarbij je dwars door de weilanden van ’t Kruis crosst. Het populaire Kubb-spel wordt weer gespeeld op de laatste dag van het evenement.

Nieuw: Beachvoetbal

Ook de voetbal verplaatst zich dit jaar naar het zand! Beachvoetbal is de grootste zomersport ter wereld. Bij de sport worden veel technische trucjes gebruikt. Dankzij het zand worden lenigheid en individuele vaardigheden op de proef gesteld. Ieder team bestaat uit 5 tot 8 spelers en speelt vier wedstrijden van telkens 10 minuten. Ga jij de uitdaging aan, samen met je vrienden?

Kinderspelen

Op zaterdag- én zondagmiddag kunnen kinderen in de basisschoolleeftijd (4-12 jaar) meedoen aan de Kinderspelen. De kinderen gaan aan de slag met sport challenges, spelletjes als sjoelen en pingpongen. Daarnaast kunnen ze zich laten schminken. De spellen worden aangeboden op verschillende niveaus.

Over ’t Kruis Bruist

Het driedaagse evenement wordt volledig georganiseerd door vrijwilligers. Daardoor heeft iedereen gratis toegang tot het terrein. Voor deelname aan de sport- en spelactiviteiten vragen we een kleine (kostendekkende) bijdrage. Meer informatie over het evenement is terug te vinden op kruisbruist.nl. Meedoen aan een van de activiteiten? Meld je dan snel aan via de website!