HEERHUGOWAARD - Altijd al een instrument willen leren spelen maar geen idee welk instrument? Op 1 november start Cool kunst en cultuur met de Instrumentenproeverij voor volwassenen: een muzikale cursus van 20 lessen waarin kennis wordt gemaakt met allerlei instrumenten.

In de Instrumentenproeverij voor volwassenen krijgen de cursisten een muzikaal menu voorgeschoteld om te proeven van allerlei instrumenten. In zeven lessen maak je kennis met verschillende blaas-, snaar-, slagwerk-, strijk- en toetsinstrumenten. Op de drie instrumenten die naar meer smaken volg je nog eens 12 verdiepende lessen. Tegelijkertijd wordt er ook aandacht besteed aan maat, ritme en notenschrift. “Ontdek de muzikant in jezelf en welk instrument het beste bij jou past!”, aldus docent Bianca IJdema. Iedereen vanaf 30 jaar, met of zonder ervaring, is van harte welkom bij de Instrumentenproeverij.

Instrumentenproeverij voor kinderen
Naast de cursus voor volwassenen biedt Cool deze kennismakingscursus ook aan voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 11 jaar. Door het volgen van de Instrumentenproeverij kunnen de kinderen het instrument kiezen dat het beste bij ze past en leren ze tegelijkertijd de basis van muziek maken. De Instrumentenproeverij voor kinderen start op maandag 21 januari.

Informatie & inschrijven
Kijk voor meer informatie over de cursussen op www.coolkunstencultuur.nl of in de educatiebrochure. Inschrijven kan via de website of via het inschrijfformulier, verkrijgbaar bij de servicebalie van Cool.