HEERHUGOWAARD - Cool kunst en cultuur organiseert samen met de Cultuurverbinder Jongeren Dijk en Waard en Bibliotheek Kennemerwaard een expositie om jong talent een podium te geven. Voor de expositie hebben examenleerlingen van het Trinitas College (locatie Johannes Bosco) en Vonk hun creativiteit de vrije loop gelaten.

Met ‘in actie’ als landelijk thema gingen leerlingen, met tekenen of handvaardigheid als examenvak, aan de slag om te laten zien wat ‘in actie’ voor hen betekent. Dit heeft geresulteerd in prachtige eindexamenwerkstukken.

Prijswinnaars

Op de foto zijn de prijswinnaars van het Johannes Bosco te zien met op links Semm Voorthuijssen. Haar werk ‘Hidden emotion’ laat zien dat er niet altijd aan de buitenkant te zien is hoe iemand zich daadwerkelijk voelt, maar deze persoon er wel altijd uit probeert te komen.

Rechts is Roos de Boer te zien met haar werk ‘Het verlaten gevoel’, een verlaten poppenkast met een gevangen pop. De pop is altijd geforceerd geweest om te lachen, een herkenbaar fenomeen op social media waar mensen zich anders voordoen en gevangen zitten achter hun mobiel. Deze en andere werken zijn te bezichtigen op de eerste verdieping van de bibliotheek in Heerhugowaard.

Kunst in de etalage

De expositie start in mei met als eerste de werken van de leerlingen van het Trinitas College locatie Johannes Bosco. In juni zullen de kunstwerken van Vonk te bezichtigen zijn.