HEERHUGOWAARD - In het kader van het 50-jarig bestaan van Stichting Nut Heerhugowaard, reikte het bestuur van deze stichting op woensdag 4 oktober jl. een cheque uit aan De Pieter Raat Stichting en Magentazorg (locatie Zuyder Waert) voor de aanschaf van BeleefTV’s en aan Esdégé-Reigersdaal (locatie Waterkant) voor een Tovertafel.

De contacten tussen stichting Nut en De Pieter Raat Stichting gaan terug naar de oprichting van Stichting Nut die destijds het bejaardenhuis Ter Kimme realiseerde en verhuurde aan wat nu De Pieter Raat Stichting is. Het is bijzonder dat deze relatie die al 50 jaar teruggaat, op deze wijze zo’n prachtige waardering krijgt. Stichting Nut draagt de ouderenzorg in Heerhugowaard een warm hart toe. Reden waarom ook Zuyder Waert en Esdégé- Reigersdaal zo’n prachtig cadeau in ontvangst mochten nemen.

De BeleefTV en Tovertafel

De BeleefTV en Tovertafel zijn interactieve tafels die op speelse wijze activeren en stimuleren tot beweging. De spellen verbinden mensen en stimuleren op speelse wijze beweging. Beide spellen zijn producten voor mensen met dementie. De BeleefTV reageert op aanraking van het tafelscherm en stimuleert de bewoners zowel in fysieke activiteit als sociale interactie. Met minimale begeleiding kunnen bewoners interactieve spellen spelen, muziek luisteren en foto’s en video's bekijken die het verleden doen herleven. Zittend vanuit de (rol)stoel aan tafel kunnen meerdere personen tegelijk interactieve spellen spelen.

De Tovertafel is een box die opgehangen wordt boven een tafel en die interactieve lichtprojecties projecteert op een tafel. De spellen die op tafel worden geprojecteerd zijn speciaal ontwikkeld voor ouderen met dementie. Sensoren meten de hand- en armbewegingen, en de spellen – die speciaal voor en met de doelgroep zijn ontwikkeld – reageren hierop. Naast stimulering zorgen de BeleefTV en de Tovertafel voor vrolijkheid, gezelligheid en verbondenheid. Wat een prachtige cadeaus van Stichting Nut!