ALKMAAR - Dit jaar viert Alkmaar 450 jaar Ontzet. In het weekend van 3 en 4 juni kun je zelf beleven hoe de stad er na de overwinning op de spanjaarden uitzag: dan is het in de oude binnenstad weer Kaeskoppenstad!


Voor twee dagen maken auto’s en scooters plaats voor handelslieden, marktkooplui, armen en edelen, weeskinderen en pestlijders, muzikanten en bedelaars en zelfs een ganzenparade. Waan je voor even in de 16e eeuw, verwonder je en vergeet voor even je dagelijkse beslommeringen. De bloeitijd van Alkmaar krijgt gestalte in prachtige attracties, zoals de Practijk van geneesheer Van Foreest. En de Geuzen zijn nog in de stad!

Vanaf nu is het mogelijk tickets te kopen op Kaeskoppenstad.nl

En we raden je aan om niet lang te wachten. Net als vorig jaar wordt er namelijk gewerkt met tijdsloten. Dit betekent dat je een ticket koopt met een bepaalde aanvangstijd. Zodoende kunnen tijdsloten ook uitverkopen. We raden je dan ook aan om snel je favoriete tijdslot te boeken, zodat je zeker bent van een plekje. En ben je eenmaal door de poort, dan ben je in Kaeskoppenstad verder de hele middag welkom. Bestel ze dus snel via kaeskoppenstad.nl.

Combineer je bezoek met een dagje Alkmaar

Met het kopen van je ticket, weet je precies hoe laat je waar verwacht wordt. Handig! Je bezoek aan Kaeskoppenstad is namelijk perfect te combineren met al het moois dat Alkmaar te bieden heeft. We hebben het speciaal voor jou even onder elkaar gezet: kaeskoppenstad.nl/dagjealkmaar

Combineer je bezoek aan Kaeskoppenstad dus met een van de culturele activiteiten (zoals de Grote Kerk of het Kaasmuseum) of ga los tijdens het winkelen. En natuurlijk kun je ook terecht bij een (of meerdere) van onze vele horecagelegenheden.