HEERHUGOWAARD - De kandidatenlijst van de DOP is door de ledenvergadering van de lokale partij vastgesteld en biedt volgens bestuursvoorzitter Kees Mertens “een sterke mix tussen Heerhugowaarders en Langedijkers, jong en wat ouder en ervaring plus nieuwkomers.”

Zoals eerder al bekend gemaakt is John Does voor de tweede achtereenvolgende keer lijsttrekker. “Ik ben blij met de waardering en het vertrouwen dat ik wederom van mijn partij heb gekregen. Ik ben ontzettend trots dat ik de partij met deze prachtige kandidaten in de verkiezingen mag aanvoeren.” Op plaats twee staat Carola van 't Schip, een bekend gezicht in zowel Dijk en Waard als ver daarbuiten. Met haar Stichting “Carola Helpt” zamelt zij geld in om de ontwikkeling van immuuntherapie in het Antoni van Leeuwenhoek te steunen in de strijd tegen kanker.

Op de derde plek hebben de leden René Schoemaker gekozen, de huidige fractievoorzitter in de gemeenteraad van Heerhugowaard. Op de vierde plek een bekende naam binnen de lokale politiek, Jan Kramer uit Zuid-Scharwoude. Hij heeft in een eerder stadium het CDA vaarwel gezegd en ziet de DOP als “een partij die dicht bij de mensen staat en zichzelf al jarenlang bewijst. Een club die lang bestaat en kiest voor het heel vroeg betrekken van bewoners bij keuzes die de gemeente maakt. Niet over jou praten, maar met jou.”

Op de vijfde plek staat de ervaren Monique Bankras, actief in het onderwijs en kinderopvang. Daarna volgt Kees Tesselaar, huidig vicefractievoorzitter in de gemeenteraad en zoon van Gert Tesselaar, oprichter van de partij in 1978. Op de zevende plek komt Niek Hendriks uit Zuid-Scharwoude te staan, een jong talent met frisse ideeën over onder meer verbetering van de dienstverlening aan de inwoners van Dijk en Waard.

Francis de Nijs heeft zich de afgelopen jaren bewezen op het terrein van sociale politiek in zorg en welzijn, voor jong en oud. Zij staat verkiesbaar op plaats acht. Daarna volgt Henk Corbee, bekende Pancrasser die onder meer heeft ingesproken bij de provincie als voorstander van de fusie van Heerhugowaard met Langedijk, inclusief Sint Pancras. De top-10 wordt afgesloten met voormalig wethouder Leo Dickhoff, die de fractie als financieel adviseur al jarenlang bijstaat.

De complete lijst:

1. John Does (Heerhugowaard)
2. Carola van 't Schip (Heerhugowaard)
3. René Schoemaker (Heerhugowaard)
4. Jan Kramer (Zuid-Scharwoude)
5. Monique Bankras (Heerhugowaard)
6. Kees Tesselaar (Heerhugowaard)
7. Niek Hendriks (Zuid-Scharwoude)
8. Francis de Nijs (Heerhugowaard)
9. Henk Corbee (Sint-Pancras)
10. Leo Dickhoff (Heerhugowaard)