ALKMAAR - Na diverse keren de Dam tot Damloop te hebben gedaan, de marathon van Parijs én Valencia van de bucketlist te hebben gestreept, droomde accountant Thijs Smit verder over deelname met een eigen team aan de Roparun. Deze droom kwam Tweede Pinksterdag uit. Team 130 Smit & Partners Keep on Running volbracht de estafetteloop van Parijs naar Rotterdam. 48 uur lang was het team van 23 toppers zich rennend en fietsend over 532 kilometer aan het verplaatsen. Allemaal voor het goede doel, namelijk ‘samen voor ondersteunende zorg voor mensen met kanker’. Het motto van Stichting Roparun is: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’.

Cheque
Trots vertelt teamcaptain Saskia Smit: “Het was een prachtig avontuur, met een nog prachtigere opbrengst. Op onze cheque voor Stichting Roparun staat het enorme bedrag van € 36.128,08! Met dank aan de hoofdsponsors CiRoPack, diverse Hema filialen en accountantskantoor Smit & Partners, maar ook de vele andere sponsors, alle in-natura sponsoring waardoor wij zelf geen eten, drinken en vervoer hoefden te betalen en natuurlijk onze vrienden en familie.”

Emotioneel
Wat mede zo bijzonder aan het team met 8 hardlopers, 8 fietsers, 2 fysiotherapeuten, 4 koks/chauffeurs, teamcaptain Saskia Smit en 1 pr- dame, uit Castricum, Alkmaar, Heiloo, Limmen, Heerhugowaard en Akersloot, is dat zij dit avontuur voor de eerste keer aangingen. Fris en fit gingen zij zaterdag vanuit Parijs van start, om vervolgens dag en nacht door te gaan tot de inhuldiging op maandag op de Binnenrotte in Rotterdam. Thijs vertelt: “Indrukwekkend was het om – ook in de nacht – aangemoedigd te worden. De doorkomsten in bijvoorbeeld het Belgische Dendermonde en Zele en in Nederland in Halsteren, Ossendrecht en Oud-Beijerland waren buitengewoon feestelijk. Emotionele momenten hebben wij ook beleefd, zeker door de aanmoediging van kankerpatiënten en hun naasten. Dan loop je het laatste deel van de route en kom je langs de voormalige locatie van de Daniel den Hoed kliniek en de plek waar het familiehuis momenteel nog gevestigd is.”

Team Keep on Running kwam zonder blessure, uiteraard wel vermoeid, maar toch zingend en dansend over de finish in Rotterdam. Een avontuur voor het leven!

Tijdens de slotavond van Stichting Roparun op 8 juni wordt het definitieve bedrag bekend gemaakt.

Voor wie nog een donatie wil doen… dat kan natuurlijk nog. Het kan via donaties.roparun.nl doneren, team 130.