HEERHUGOWAARD - Vrijdagmiddag is de kermis van Heerhugowaard van start gegaan. Ondanks dat Café Marlène alweer enige jaren gesloten is, blijft de traditie van het jaarlijkse "kermiskubben" bestaan. Komende zondag is het weer zover en hoewel stijf uitverkocht belooft het niet alleen voor de deelnemers, maar ook voor de toeschouwers een feest van jewelste te worden. En dat ook nog eens onder stralende weersomstandigheden.


De familie Molenaar heeft 50 jaar lang (1970-2020) de vijf dagen kermis altijd met het nodige vertier in Cafe Marlène. Sinds de zaak in 2020 is verkocht aan Fietsvoordeelshop (Mark, Jack en Niels Vriend) blijft er in goed overleg één dag over, met dank aan de Gemeente Dijk en Waard. Komende zondag 11 juni wordt het alweer voor de 7e keer, en op veler verzoek, een groot succes op de Middenweg voor Marlène

De "Kermis-kubben" organisatie is er klaar voor en het wordt fantastisch mooi weer. Het advies is goed smeren op je lichaam om verbranding te voorkomen en hou de keel nat om geen uitdroging te krijgen. Zondag om 09.30 wordt er opgebouwd. Met 72 teams is het kubben al maanden stijf uitverkocht en is er zelfs een reservelijst. De deelnemers worden verwacht om 13.30 uur en ontvangen met koffie en koek en de aanvang van het kubben is om 14.00 uur.

Toeschouwers zijn uiteraard van harte welkom om de teams aan te moedigen. De speaker is alweer voor de zevende keer de alom bekende Hans Groenland. De winnaars van het kermiskubben ontvangen vrijkaarten voor "Heerhugowaard Live" op zaterdag 23 of zondag 24 september.