HEERHUGOWAARD - Kinderopvang Babbels heeft tijdens de meivakantie aan een mooi thema gewerkt met de buitenschoolse opvang. In de periode van 22 april t/m 3 mei zijn er diverse activiteiten en vooral acties met de kinderen georganiseerd.

Supporter van schoon actie
Met deze actie zijn we de parken, de buurt en het strand van Camperduin opgeruimd! Voorafgaand zocht men contact met de gemeente van Heerhugowaard en hierdoor kreeg men grijpers en handschoenen, en met behulp van 'Supporter van Schoon' kon de actie worden opgestart. Er is echt heel veel rommel opgehaald! Daarbij de kinderen bewust gemaakt wat er gebeurt met het plastic afval in de wereld, ook wel 'plastic soep' genoemd. Over de 'plastic soep' is ook een coole LipDub gemaakt, deze is te vinden op de Facebook site van Kinderopvang Babbels: https://www.facebook.com/KinderopvangBabbels/videos/389536244982987/

Recycle je rot!
Uiteindelijk is al het plastic afval gebruikt om te knutselen! Plantenbakken , fantasiedieren en er is een eigen waterzuiveringsinstallatie gemaakt! Op dezer manier wil men ook heel graag afval gaan scheiden in de toekomst!

Red de dieren
Tot slot is Babbels ook nog naar Dierenpark Hoenderdeall geweest en daar is een leeuw genaamd Remy geadopteerd, die is afgelopen oktober gevonden in een kooi in de wei. Babels vindt het ook erg belangrijk om er voor de dieren te zijn en de kinderen hiervan bewust te maken. Mede dankzij de gemeente was het een succes en heeft men er hele nuttige en schone weken van gemaakt met de kinderen.