HEERHUGOWAARD - Het is geen grap! Op donderdag 1 april is het tijd voor het laatste culturele nieuws en dus voor de tweede aflevering van Studio Cool. Cabaretière Kirsten van Teijn zingt en speelt uit haar nieuwste voorstelling ‘(S)EXPERIMENT’, er zijn mooie verhalen van ondernemers uit de regio en we zijn op locatie bij Museum Broekerveiling in Langedijk. Kijken dus!

Cultureel nieuws
Na het succes van de eerste aflevering is het tijd voor meer cultureel nieuws uit de regio. Naast cabaretière Kirsten van Teijn, die zingt én speelt, uit haar nieuwste voorstelling ‘(S)EXPERIMENT’, schuiven daarom deze keer spraakmakende en creatieve ondernemers aan tafel. Zo nemen Ton de Kruyff en Ria Kostelijk iedere week een aantal boeken onder de loep in hun podcast ‘Mens en Boek’. Zij vertellen je tijdens de uitzending over hun podcast en welk boek een lust voor je brein is. Ook schuiven Joke Beers en haar dochter Sandra aan. Samen dragen zij, en hun familie, zorg voor de Artfarm in Heerhugowaard. De Artfarm initieert projecten met verschillende organisaties en individuen op het gebied van kunst, maatschappelijke betrokkenheid en persoonlijke ontwikkeling.

We zijn daarnaast op locatie bij Museum Broekerveiling in Langedijk. Zij brengen met hun tijdelijke expositie een ode aan de Hollandse groenten. Curator Marije van der Stelt vertelt over deze mooie expositie. Tot slot vertelt Marjolijn Hermus, directeur van Stichting Babyspullen, over de effecten van armoede op baby’s en jonge kinderen en de manier waarop de stichting deze gezinnen ondersteund.

Natuurlijk mag sneldichteres Dominique Engers met haar gitarist niet ontbreken. Ook dit keer brengt ze hét muzikale gedicht met het belangrijkste nieuws uit de gemeente. De presentatie is wederom in handen van Chris Dekker, die eerder o.a. de Golden Earring, Miss Montreal en Spinvis interviewde.

Gratis toegang
Studio Cool is gratis en wordt uitgezonden op donderdag 1 april om 19:30 uur. De link naar de uitzending is op de avond zelf terug te vinden op www.coolkunstencultuur.nl en in het Facebook-evenement. Of meld je aan op onze website en ontvang de link naar de uitzending via de mail. Het decor van Studio Cool wordt mede mogelijk gemaakt door De Jong Reclame in Heerhugowaard.