ALKMAAR - Bibliotheek Kennemerwaard start vanaf woensdag 3 februari met Walk&Talk: een maandelijkse netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden. Voor iedereen die op zoek is naar een (nieuwe) baan. Deze bijeenkomsten bieden je de kans om op een laagdrempelige manier andere werkzoekenden te ontmoeten, te netwerken en ervaringen te delen. Ook krijg je tips van een deskundige: elke editie is er een andere gastspreker aanwezig die vertelt over alle aspecten van werk zoeken en solliciteren. Iedere eerste woensdag van de maand is er een Walk&Talk van 10.00 tot 11.30 uur. Voor nu vindt Walk&Talk alleen online plaats.

Op 3 februari vertelt Raïsa Koolbergen, HR-functionaris bij Bibliotheek Kennemerwaard, aan het begin van de sessie in 20 minuten waar een HR medewerker op let bij de werving van nieuwe medewerkers.

Landelijk initiatief
Deze Walk&Talk bijeenkomsten worden in meerdere bibliotheken in het land gehouden. Initiatiefneemster is Debbie Heijne. Debbie werd begin 2013 werkloos en merkte wat voor impact dat op haar had. “Ik schrok ervan hoe snel mijn wereld kleiner werd. Het kostte me veel moeite om positief te blijven. Maar met een WW-uitkering van drie maanden moest ik juist zo positief mogelijk op zoek naar werk.” Het resulteerde in de start van Walk&Talk. Laagdrempelige netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden waarbij veelvoorkomende onderwerpen rondom solliciteren in deze tijd worden besproken. Én waarbij ruimte is voor mensen om te netwerken.

Aanmelden
Meedoen is gratis maar aanmelden is noodzakelijk voor de online edities. Dat doe je via www.bknw.nl/agenda. We sturen je na je aanmelding, uiterlijk 2 februari, een link toe voor de online bijeenkomst via Zoom. In eerste instantie is Walk&Talk online maar zodra het weer kan live in de bibliotheek in Heerhugowaard.