HEERHUGOWAARD - Zaterdag 17 juni 2023 is de Dag van de Bouw. Beentjes GWW stelt tussen 10:00 uur en 13:00 uur de bouwplaats open voor alle geïnteresseerden. De bouwplaats bevindt zich nabij de kruising van de N242 en N194, ter hoogte van Galileistraat 1. Hier bouwt aannemer Beentjes GWW sinds maart 2023 aan een nieuw poldergemaal in opdracht van Gemeente Dijk & Waard en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.


Het gemaal is eind 2023 gereed. Het gemaal bestaat uit twee constructies: de instroom en de uitstroom. De instroom komt langs de N194 en is voornamelijk de behuizing voor twee grote pompen. De uitstroom komt in de dijk van het kanaal Alkmaar Omval-Kolhorn. Rondom de uitstroom wordt een uitzichtpunt gebouwd voor passerende wandelaars en fietsers. De twee constructies worden verbonden met stalen leidingen van ongeveer 100 meter lang aan, voor elke pomp één. Deze leidingen lopen onder de provinciale weg N242 door.

Tijdens de dag van de bouw zijn de in- en uitstroomconstructie in aanbouw en kunnen bezoekers afdalen in de bouwkuip om de constructies van dichtbij te bekijken. Een mooi inkijkje in de bouwwereld. Grijp deze unieke kans en kom langs! Klik op de link voor meer informatie: https://www.dagvandebouw.nl/projecten-overzicht/34234/bouw-gemaal-waardse-dijk