HEERHUGOWAARD - "Goedemorgen Majesteit", klonk het in koor toen koningin Máxima de zaal vol met jonge dames van de Young Lady Business Academy in Heerhugowaard betrad. De koningin bracht een werkbezoek aan de Academy die zich kosteloos inzet om jonge meiden verder op weg te helpen in het bedrijfsleven.

Initiatiefnemer van de Young Lady Business Academy is Elske Doets. De zakenvrouw van 2017 heeft zich het doel gesteld om 'Young Ladies' te inspireren en te motiveren hun doelen en dromen na te jagen. In vijf dagen tijd krijgen deelnemers inspiratie en handvatten van topvrouwen uit de zakenwereld en politiek.

De opleiding is dus gratis en meiden van elk opleidingsniveau kunnen zich aanmelden. Na drie edities blijkt het een succes en mede daardoor bracht Máxima een kort bezoek. Elske Doets is er trots op. "Normaal zou iets als dit misschien vijf jaar moeten bestaan om de koningin op bezoek te krijgen."

Vrouwen in topposities
"Ik heb dit binnen een jaar al voor elkaar gekregen. Dat geeft maar weer aan hoe belangrijk de issue is om meer vrouwen in topposities te krijgen. En dat de koningin dat ook heel erg omarmd dat daar iets in moet verbeteren." Volgens Doets adviseerde de koningin haar de opleiding te laten groeien, zonder aan kwaliteit in te leveren. Dat is ze ook van plan.

Zie ook beelden bij onze mediapartner NH Nieuws