ALKMAAR - In samenwerking met het Horizon College start Kop-Zorg in januari 2022 met de praktijkroute. Een variant op de MBO opleiding waarbij jongeren zonder startkwalificatie in de praktijk deelcertificaten kunnen behalen. Een mooi initiatief waarbij de kansen voor jongeren zonder startkwalificatie worden vergroot. Kop-Zorg biedt de praktijkroute aan voor de opleiding assistent horeca, voeding of voedingsindustrie niveau 1.


Jongeren werken aan verschillende werkprocessen die uitgewerkt zijn in een persoonlijk portfolio. Naast deze werkprocessen wordt er aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling en eventueel overige hulpvragen. Het traject duurt 9 maanden en tijdens deze periode word je begeleid op de werkvloer. De praktijkroute vindt plaats op de werkplek, je hoeft daarnaast dus niet naar school.

Bij het behalen van de werkprocessen ontvang je aan het einde van het traject een praktijkverklaring horeca, voeding of voedingsindustrie van Kop-Zorg.

De praktijkroute is bedoeld voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt voor wie het behalen van een diploma of certificaat niet zo vanzelfsprekend is. Je voert opdrachten uit in de praktijk bij Kop-Zorg of een samenwerkingspartner van Kop-Zorg. Tijdens het traject bekijken we samen wat voor jou het beste past.

We starten een intake procedure om te bekijken welke vaardigheden je al beheerst, wat je mogelijke werkervaring is en welke doelen je voor jezelf hebt gesteld. We willen niemand teleurstellen, dus een goede start is een belangrijk begin. Zodra je wilt starten aan de praktijkroute, word je ingeschreven bij het Horizon College. Er worden geen schoolkosten berekend.

Voor meer informatie en/of een aanmelding kan je bellen naar het algemene nummer 072 844 09 10 en vragen naar de afdeling Kop-Zorg Werkt.