HEERHUGOWAARD - Cool kunst en cultuur daagt alle basisschoolkinderen uit Langedijk en Heerhugowaard uit om creatief aan de slag te gaan met het project ‘Kunst dat Rijmt’. Het project verbindt kunst aan taal en laat de kinderen op een creatieve manier nadenken over gedichten. De kinderen kunnen hun fantasie volledig de vrije loop laten en daarnaast een mooie prijs winnen.

Het project
De opdracht ‘Kunst dat Rijmt’ verbindt kunst met taal. De kinderen kunnen kiezen uit twee gedichten en maken over het gekozen gedicht een kunstwerk op papier of karton. Alle materialen mogen uit de kast gehaald worden, want niets is te gek. Er zijn verschillende gedichten voor de kinderen uit de onder-, midden- en bovenbouw. Het project is gedeeld met alle basisscholen in Langedijk en Heerhugowaard. Het kan dus zijn dat het project in de klas wordt behandeld, maar mocht hier geen tijd voor zijn dan mag er natuurlijk ook thuis aan de keukentafel worden gewerkt.

Creatieve prijs
Uit alle kunstwerken wordt per leeftijdscategorie het mooiste kunstwerk gekozen. De winnaar mag samen met kunstenares Charlotte Samuels, tevens kunstdocent bij Cool kunst en cultuur, zijn of haar eigen kunstwerk op een groot doek namaken. De doeken worden vervolgens tentoongesteld op bekende locaties in de gemeente, zodat iedereen deze kan bewonderen. Ook wint degene met het mooiste kunstwerk een creatieve workshop voor de hele klas!

Kunst dat Rijmt
Sanne Smienk, coördinator Cool voor School: “Met behulp van ‘Kunst dat Rijmt’ krijgen alle kinderen uit Langedijk en Heerhugowaard de kans om met kunst en cultuur bezig te zijn. Door alle beperkingen rondom de coronamaatregelen is het namelijk voor kunstvakdocenten lastig om les te geven. Met behulp van dit project ondersteunen we de leerkrachten in het geven van cultuuronderwijs en bieden we de kinderen in de gemeente de mogelijkheid hun fantasie volledig de vrije loop te laten en een creatieve uitdaging aan te gaan.

Doe je mee?
In week 11 is de opdracht gedeeld met alle scholen in Dijk en Waard. Het kan zijn dat de opdracht dus al is besproken in de klas. Nog niets gehoord? Vraag er dan naar bij de juf of meester of neem contact op met Marijke Besseling (marijke@coolkunstencultuur.nl) of Dorus Smit (dorus@coolkunstencultuur.nl).

Alle kunstwerken kunnen tot en met vrijdag 23 april worden ingeleverd bij Cool kunst en cultuur in Heerhugowaard of bij CEC De Binding in Zuid-Scharwoude.