ALKMAAR - Tot eind maart is er een aantal afsluitingen om de laatste werkzaamheden aan de Leeghwaterbrug (N242) in Alkmaar af te ronden.


De weg wordt opnieuw geasfalteerd, verkeersborden en vangrails geplaatst en de wegmarkering wordt aangebracht. Eind maart wordt de Leeghwaterbrug in beide richtingen opengesteld voor het verkeer, mits de weersomstandigheden blijven meewerken.

Afsluitingen wegverkeer Heerhugowaard richting A9.
Voor wegverkeer richting van Heerhugowaard richting de A9 is de Leeghwaterbrug in de avond en nacht van donderdag 5 maart 20.00 uur tot vrijdag 6 maart 6.00 uur afgesloten. In het weekend van vrijdag 6 tot en met maandag 9 maart is de Leeghwaterbrug afgesloten van 6 maart 10.00 uur tot 9 maart 6.00 uur. Van maandagavond 9 maart tot en met vrijdagochtend 13 maart is de brug iedere avond/nacht afgesloten van 20.00 uur tot 6.00 uur. In de ochtendspits van vrijdag 6 maart is de brug geopend tussen 6.00 en 10.00 uur voor het spitsverkeer.

Afsluitingen wegverkeer A9 richting Heerhugowaard
Voor wegverkeer van de A9 richting Heerhugowaard is de brug afgesloten van vrijdag 6 maart 21.00 uur tot en met zaterdag 7 maart 20.00 uur. Eind maart vindt er in beide richtingen nog een aantal afsluitingen plaats. Daarover volgt nog een bericht zodra de data en tijden bekend zijn.

Omleidingsroutes
Voor de afsluitingen geldt voor het wegverkeer een omleiding over de Westring van Alkmaar (N9). Bedrijventerrein Boekelermeer is te bereiken via het Kooimeerplein.

Bereikbaarheid AZ-stadion tijdens wedstrijd
Omdat het van belang is dat voetbalsupporters de AZ-wedstrijd kunnen bezoeken op zaterdagavond 7 maart treft de aannemer speciale maatregelen.

Om het verkeer goed en veilig te laten doorstromen is het mogelijk om komende vanuit Heerhugowaard het AFAS stadion te bereiken over de Leeghwaterbrug tussen 16.00 uur en 19.00 uur.

Na de wedstrijd kan het verkeer vanuit het stadion via de Leeghwaterbrug richting Heerhugowaard rijden. Weggebruikers dienen door de beperkte toegang richting het stadion rekening te houden met extra verkeersdrukte.

Pontje en fietsbruggen
Het pontje vaart tot de openstelling van de brug op maandag tot en met vrijdag tussen 6.15 en 18.30 uur en tijdens wedstrijden van AZ.