HEERHUGOWAARD - De Landelijke sterrenkijkdagen komen er weer aan! Dit jaar wordt het voor de 45e keer georganiseerd en kun je in heel Nederland naar de sterren kijken met experts. Dit jaar zijn de dagen op 19, 20 en 21 maart. Vanwege corona zijn de activiteiten wel aangepast. Bij de sterrenwacht Saturnus in Heerhugowaard vindt er een livestream plaats op zaterdag 20 maart. Iedereen kan meekijken en vragen stellen.

Sterrenwacht in samenwerking met website Sterrenkijken.nu
De sterrenwacht zet op 20 maart om 19.30 uur haar deuren digitaal open. Samen met Lisa Kraakman van Sterrenkijken.nu zal er een livestream worden gehouden. Lisa Kraakman: ‘Via een livestream nemen we je mee langs de sterrenhemel. De maan staat dan in het eerste kwartier, en ook zijn er nevels te zien. Via de telescoop van sterrenwacht kun je online live meekijken! Ook is er een livechat waar iedereen vragen kan stellen die ik samen met de experts van de sterrenwacht beantwoord.’


Sterrenwacht Saturnus
De sterrenwacht Saturnus te Heerhugowaard bestaat al sinds 1976. De sterrenwacht is gevestigd aan de van Veenweg 98. Met veel vrijwilligers worden er, los van de coronapandemie, lezingen, workshops en activiteiten voor de jeugd georganiseerd. Met een eigen observatorium en telescopen kunnen de sterren, planeten, de maan en de zon goed waargenomen worden.

Sterrenkijken.nu
De website Sterrenkijken.nu is sinds een aantal jaar dé plek om meer informatie te vinden over astronomie en ruimtevaart, in een begrijpelijke taal. Het doel van de website is om alles omtrent deze onderwerpen begrijpelijk uit te leggen en op een laagdrempelige manier mensen mee te nemen in de wereld van astronomie en ruimtevaart. De website is gemaakt door Heerhugowaardse Lisa Kraakman.