HEERHUGOWAARD - Landschap van Schaduw en Licht is de eerste tentoonstelling van het Vrolijk Museum in azc Heerhugowaard. Zes weken lang hebben kinderen uit het azc spelenderwijs gewerkt aan een levensgrote installatie van stof, papier, schaduw en licht, onder leiding van kunstenaar Saskia van Schagen. Het Vrolijk Museum is een museum van, door en voor bewoners van het azc Heerhugowaard. De tentoonstelling is gratis toegankelijk. De opening vindt plaats op vrijdag 05 april 2019 van 20:15 tot 21:30 uur in het azc, Van Noortwijklaan 2 te Heerhugowaard.

Wanneer het licht verdwijnt en de schaduwen en schimmen verschijnen, wordt de installatie in de schemer gepresenteerd door de jonge kunstenaars en Van Schagen.

Stichting de Vrolijkheid is in 2018 verhuisd van azc Alkmaar naar azc Heerhugowaard, het Vrolijk Museum verhuisde met haar mee.

Wat kun je allemaal verwachten van het Vrolijk Museum?
Het Vrolijk Museum is een museum met muren van glas en dus dag en nacht te bezichtigen. In thematische workshops onder leiding van kunstenaars worden verhalen verzameld en objecten gemaakt voor het museum. Ouders en kinderen zetten hun gedachten over het thema om in beelden, geuren, smaken, geluiden en verhalen die uiteindelijk te zien zijn in een expositie. Elke tentoonstelling toont nieuw, vrolijk werk dat zal leiden tot bijzondere gesprekken.

Het Vrolijk Museum is een Ouder-Kind-project van Stichting de Vrolijkheid naar een initiatief van kunstenares Marlies Valkering. Er zijn circa 4 exposities per jaar te zien. Ouders en kinderen zijn mede-verantwoordelijk voor alle museale taken: exposities, communicatie en inrichting. Het Heerhugowaardse Vrolijk museum is het tweede in het land. Het eerste Vrolijk Museum ging op 21 december 2016 open op azc Den Helder. Op de hoogte blijven van de tentoonstellingen in het Vrolijk museum? Volg ons op www.facebook.com/vrolijkheidheerhugowaard.

Stichting de Vrolijkheid
Stichting de Vrolijkheid is een netwerkorganisatie van bevlogen kunstenaars, muzikanten en andere creatieve geesten die met kunst investeert in de ontwikkeling en empowerment van kinderen, jongeren en hun ouders. Samen met professionele kunstenaars en honderden vrijwilligers organiseert de Vrolijkheid in 27 asielopvangcentra door heel Nederland wekelijks creatieve workshops: dans, theater, beeldende kunst, muziek, film.

Stichting de Vrolijkheid ontvangt financiële steun van de Nationale Postcode Loterij, het Asiel-, Migratie- en Integratiefonds (AMIF), Stichting Kinderpostzegels Nederland, Adessium Foundation, donateurs, vrijwilligers en vele andere organisaties. De Vrolijkheid heeft het ANBI en CBF-keurmerk en werkt samen met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) dat ruimtes ter beschikking stelt voor de activiteiten. Project Vrolijk Museum is mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van gemeente Heerhugowaard en COA. Meer weten? www.vrolijkheid.nl

Opening bijwonen? Meld je aan!

Je bent van harte welkom op de opening op 5 april te azc Heerhugowaard. Meld je aan via

sara@vrolijkheid.nl

om op de gastenlijst te komen. Volg de ontwikkelen via

facebook.com/vrolijkheidheerhugowaard

Het kunstwerk is ook na de opening te bewonderen. Neem hiervoor contact op met hetzelfde e-mail adres.