LANGEDIJK - Met een bijeenkomst in het gemeentehuis staat Langedijk vanavond om 18.00 uur stil bij de gebeurtenissen in Parijs. De bijeenkomst wordt georganiseerd voor iedereen die ook zijn steun wil betuigen.
De bijeenkomst begint om 18.00 uur, tegelijk met de demonstratie in Parijs en verschillende steden in Nederland. Tijdens de korte bijeenkomst die ongeveer een kwartier duurt en plaatsvindt in de hal van het gemeentehuis, staan enkele sprekers stil bij de aanslag op de vrijheid van meningsuiting. De bijeenkomst wordt afgesloten met een minuut stilte ter nagedachtenis en uit respect voor de slachtoffers en hun nabestaanden.
In grote steden als Alkmaar, Amsterdam en Haarlem worden protestdemonstraties georganiseerd. Inwoners die willen meedoen met een protestdemonstratie kunnen zich daarbij aansluiten. Langedijk betuigt op initiatief van het gemeentebestuur op een kleinschaliger manier steun. Na de terroristische aanslag die gisteren in Parijs plaatsvond op de redactie van het opinieblad Charlie Hebdo voelt ook Langedijk sterk de behoefte uiting te geven aan zijn gevoel van betrokkenheid bij de slachtoffers, de nabestaanden, de pers en de politie.
Nadere informatie over het programma volgt later vandaag op www.gemeentelangedijk.n