HEERHUGOWAARD - Erna Winters, directeur van Bibliotheek Kennemerwaard / ABC Huis, heeft op dinsdag 5 april vijf laptops overhandigd aan Ron Koppies directeur van Kop-Zorg in Alkmaar. Kop-Zorg krijgt deze laptops vanuit het project 'Yes We Do', dat gesubsidieerd is door RPAnhn (Regionaal Platform Arbeidsmarkt Noord-Holland Noord). Met dit project willen de bibliotheek, RPAnhn en Kop-Zorg de basisvaardigheden van jongeren met een vorm van autisme verbeteren. Zo hebben in Heerhugowaard jongeren zelf een voetbaltoernooi georganiseerd. In Castricum deelden zij hun verhalen door middel van een Podcast. En bij Kop-Zorg in Alkmaar werkten jongeren zelfstandig aan cursussen van oefenen.nl. Dit beviel zo goed dat Kop-Zorg nu zelf jongeren stimuleert om meer met oefenen.nl te doen. Om dit te faciliteren geeft Bibliotheek Kennemerwaard, namens RPAnhn, laptops aan Kop-Zorg.

Yes We Do

Yes We Do is gesubsidieerd door RPAnhn (Regionaal Platform Arbeidsmarkt Noord-Holland Noord). Het RPAnhn krijgen en houden mensen aan het werk door projecten en activiteiten te organiseren. Alle projecten en activiteiten richten we op leven lang ontwikkelen, duurzame inzetbaarheid en inclusiviteit.

Samenwerking bibliotheek en Kop-Zorg

De bibliotheek biedt een rustige en veilige omgeving. De jeugdige doelgroep die Kop-Zorg begeleid heeft dat nodig om te kunnen functioneren en zich te kunnen ontwikkelen.
De bibliotheek is een maatschappelijke organisatie die zich inzet voor alle inwoners en wil graag dat alle inwoners participeren in de samenleving. De jongeren van Kop-Zorg voelen zich prettig en gewenst in die omgeving. De bibliotheek en Kop-Zorg hebben al verschillende activiteiten opgestart zoals Klim naar de hemel, een bezoek aan het Stedelijk Museum en kampvuurverhalen waar kinderen met hun ouders broodjes bakten om een kampvuur heen.

Kop-Zorg

Kop-Zorg is een zorgaanbieder voor kinderen, jongeren en (jong)volwassenen met een vorm van autisme. Kop-Zorg biedt verschillende vormen van begeleiding, waaronder Beschermd wonen/woonbegeleiding, individuele begeleiding, groepsactiviteiten en dagbesteding. Daarnaast biedt Kop-Zorg psychologische zorg en opvoedondersteuning.
Kop-Zorg is gevestigd in het centrum van Alkmaar, maar ook werkzaam in de regio. Naast de individuele begeleiding beschikt Kop-Zorg over verschillende woonlocaties en tevens een recreatieruimte waar veel activiteiten plaatsvinden. De missie en visie van Kop-Zorg is gericht op ontwikkeling en draagt er aan bij jongeren met autisme zelfstandig mee te kunnen laten doen in de maatschappij.