HEERHUGOWAARD - JE BENT MEER DAN JE UITERLIJK, GEDRAG OF HOUDING! Dat is slechts een klein stukje van het verhaal. Onze maatschappij wordt steeds minder tolerant en overal liggen vooroordelen op de loer. Daarom wordt op zaterdagmiddag 21 mei 2022 van 13.00 tot 16.00 uur een Living Library georganiseerd in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Heerhugowaard. Kom naar de bibliotheek en ga het gesprek met een levend boek aan. De toegang is gratis!

Levende boeken lenen

Op deze middag lenen bezoekers van de bibliotheek geen boeken, maar mensen. De 'levende' boeken hebben bijzondere (levens)verhalen, waarin discriminatie, uitsluiting, stereotypering en vooroordelen een belangrijke rol spelen. Verschillende levende boeken zijn bereid het publiek tijdens intieme, ontroerende, grappige en confronterende gesprekken een kijkje in hun leven te geven. Zo zijn er diverse boeken beschikbaar met titels als Depressie, Bipolaire stoornis, Deeltijd Transgender, Gesluierd, Hooggevoelig, Borderline en nog vele anderen.

Samenwerking

Living Library is een initiatief van Bibliotheek Kennemerwaard, Europe Direct Noord-Holland-Noord en Art.1 Bureau voor Discriminatiezaken. De Living Library start om 13.00 uur in de bibliotheek in Heerhugowaard (Parelhof 1A) en duurt tot 16.00 uur. Deelname is gratis. Ben je benieuwd geworden en wil je graag met deze mensen in gesprek gaan? Je bent van harte welkom op zaterdag 21 mei bij deze boeiende editie van de Living Library in Heerhugowaard.