HEERHUGOWAARD - Haar doel is om de Olympische Spelen te bereiken. De 10-jarige Megan Snoek is idolaat van wedstrijdzwemmen en traint nu al 3-4 keer per week bij DAW Alkmaar. Op dit moment zwemt zij in haar leeftijdscategorie mee in de top 15 van Nederland.

Dat zij deze kans krijgt en benut beseft ze als geen ander. Daarom wil ze ook maatschappelijk haar steentje bijdragen. " Ik ga zwemmen voor UNICEF omdat ik het belangrijk vind dat ieder kind een net zo een onbezorgd leven kan hebben zoals ik en de meeste kinderen in Nederland. Het geld wat ik probeer op te halen gaat geheel naar UNICEF."

Waardergolf sponsort mee
Heerhugowaard-Sport heeft in de WaarderGolf een baan beschikbaar gesteld om deze actie te voltooien. Megan zwemt tussen 13.00 en 16.00 uur zoveel mogelijk baantjes. Per baan kan gedoneerd worden, maar ook een vast bedrag.

Ranomi Kromowidjojo
"Ik zal 4 april tijdens de SwimCup in Den Haag het bedrag in de vorm van een cheque overhandigen aan Ranomi Kromowidjojo die de ambassadeur is van UNICEF. Je kunt me sponseren per baan of gewoon door een bedrag te geven. Mijn doel is om minimaal 100 banen (50m) te zwemmen. Voor een bedrag van €25 mag je 30minuten meezwemmen."

Meerdere acties
Maar hiermee stopt de actie om geld in te zamelen nog niet. Naast haar zwemactie houdt zij in de wijk en op haar school een flessenactie. Het statiegeld gaat ook in de donatiepot van UNICEF. Wanneer jullie bij Jumbo Monique in Heerhugowaard jullie flessen inleveren en de "DONATIEKNOP" gebruiken steunen jullie de actie ook! Maar ook zelfgemaakte dingen als scrunchies en andere artikelen verkoopt ze waarvan de opbrengst ook naar het goede doel gaat.

Doneer of help Megan
"Willen jullie mij helpen!? Via de website: www.megan4unicef.nl kunnen jullie doneren maar jullie kunnen natuurlijk ook op 22 februari langskomen in de WaarderGolf en daar lege flessen inleveren, wat kopen of gewoon een donatie doen. En aanmoedigen kan natuurljik ook!"