HEERHUGOWAARD - Singer-songwriter en schrijver Loek Duinmeyer uit Heerhugowaard heeft na het uitkomen van zijn boek Musical van Water en Land en muziekalbum Land van Leeghwater nu tijd vrij gekregen om enkele liedjes uit te werken die niet in dit verhaal pasten.

Tijdens een optreden in de IJshut van Hartje Winter in Heerhugowaard afgelopen winter heeft hij in een lollige bui een après-ski lied gemaakt. Dat zullen niet veel mensen van mij verwachten zegt Loek. Het is en blijft toch een apart fenomeen. Een heel jaar lang wil je niets met de die muziek te maken hebben en op oktoberfeesten en wintersport sta je, net als iedereen, toch weer uit volle borst mee te blèren. Binnen een dag zou ik wel een eigen après-ski lied in elkaar kunnen knutselen was de uitdaging die hij aanging met de DJ en de uitbater van de IJshut Hartje Winter.

‘Loek, jij bent nog nooit op wintersport geweest, wat weet jij daar nu van’.

Waarop Loek vertelde dat wintersport dichtbij huis ook mogelijk is. In Bergen hier vlakbij kan je toch ook skiën! En als kind ging ik altijd bij de Molen van Piet in Alkmaar naar beneden met de slee. Dat lied komt er hoor!’ Vierentwintig uur later was het lied Appelstroedel geboren met alle ingrediënten die voor dit soort liedjes gewoonlijk zijn. Bergen met sneeuw, Tirol, Heidi, glühwein, après-ski en stoer doen als Rudy in de skihut. Na een flinke sneeuwbui in januari is Loek met dit lied de wintersportgebieden van Noord-Tirolland ingetrokken om van het winterlandschap en de bijkomende gezelligheid een videoclip te maken. Zo ontmoette hij op een après-ski party in Marlène’s Skihut in het Her Hugotal een mooie Heidi uit Tirol van Showlinea Events. Na deze wilde avond heeft hij afkoeling gezocht op het Bolwerk van Alkmariënstein en de skipiste I'll Primo in de Bergen van Noord-Tirolland. Omdat Loek 1 december jarig is en ook het Wintersportseizoen wordt geopend, wil hij het hele land nu op zijn zelfgebakken Appelstroedel trakteren. Als je wilt meegenieten van een stukje Appelstroedel en kennismaken met zijn Heidi, kan dat met de video die nu te zien is op YouTube onder de titel Appelstroedel van Ludwig und der Loeksband. Laat het wintersportseizoen maar beginnen!