ALKMAAR - Anne Hoogland organiseert regelmatig workshops Glasfusion in zijn atelier aan de Wezelkoog 18 in Alkmaar.


Met stukken gekleurd fusion-glas van Amerikaanse topkwaliteit maak je een glaskunstwerk van je eigen gemaakte ontwerp voor een schaalvorm, een staand model of hangobject van 20 x 30 cm of van 32 x 40 cm. Eventueel samen met een glassierraad. Glasfusion, ook wel gesmolten-glastechniek genoemd - is een techniek die in de glaskunst wordt gebruikt waarbij stukjes of stroken glas van dezelfde of verschillende kleuren samengevoegd worden door ze geheel of gedeeltelijk te versmelten. Glasfusion biedt zo ook de mogelijkheid om de verschillende kleuren van glasdelen met elkaar te laten vervloeien of te vermengen. De verhitting vindt plaats in een elektrische oven op krachtstroom van 380 Volt. Twee of meer stukken glas worden op elkaar gelegd of overlappen elkaar en worden verhit tot temperaturen tot circa 800° C. Hierna volgt een lang traject van afkoelen. De oven-computer regelt dat de glasoven op de juiste manier afkoelt. Het hele proces duurt ruim 2 dagen. Circa 1 week later kun je de glasobjecten bij ons ophalen.

De kosten van deze workshop bedragen € 98,00 of € 129.00 en zijn inclusief de lunch, drankjes, glasmaterialen, de ovenstook en de b.t.w. Je krijgt de beschikking over een grote ovenplaat van 20 x 30 cm of 32 x 40 cm. om een schitterend glaskunstwerk te kunnen maken.

De workshop duurt van 10.30 tot circa 15.30 uur.

Het aantal deelnemers is minimaal 4 en maximaal 6 personen.

Je kunt je apart aanmelden via de mail (info@ah-art.nl) of je kunt met een groep vriendinnen, zussen, familie, kinderen of collega’s je aanmelden.

Als groep van 4 tot maximaal 6 personen kan ook in overleg een datum afgesproken worden.

Data Glasfusion - Workshop: zie ook op de site www.ah-art.nl bij workshop.

Zaterdag 6 juli vanaf 10.30 uur. Of als groep een datum in overleg. Graag tot ziens en we maken er een leerzame, gezellige en creatieve dag van.