HEERHUGOWAARD - Donderdag 28 september, de start van de Week tegen Eenzaamheid, staat Magentazorg met Magenta's fietscafé op het Van Wijngaardenplein in Heerhugowaard. Bij Magenta's fietscafé kunnen buurtbewoners elkaar ontmoeten en gezellig een praatje maken onder het genot van een drankje en wat lekkers. Daarnaast kan men er terecht met vragen over zorg en welzijn.


Magentazorg zet zich samen met Wonen Plus Welzijn en MET in voor onderlinge verbinding in de wijk. De (ouderen)organisaties komen bij cliënten thuis en zien in de wijk een trend van vereenzaming en onbekendheid met de mogelijkheden voor sociaal contact en hulpmiddelen. Gemerkt wordt dat cliënten en buurtbewoners behoefte hebben aan gezelligheid en contact maar dat ze dat, vanwege bijvoorbeeld beperkte mobiliteit, niet altijd meer zelf kunnen organiseren. Met de inzet van Magenta's fietscafé wordt ingespeeld op deze behoefte en wordt een sociaal moment gecreëerd waarbij buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten en vragen kunnen stellen over zorg of welzijn.

Ontmoeten en verbinden

Tijdens de zomer heeft Magenta's fietscafé al op verschillende locaties in Heerhugowaard gestaan. "Uiteraard zijn we in de Week tegen Eenzaamheid ook in de wijk te vinden", aldus Debbie Neuteboom, manager wijkverpleging bij Magentazorg. "Magenta's fietscafé sluit aan bij de missie van deze speciale week om eenzaamheid te verminderen. De vrijheid om erop uit te gaan is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Een klein gebaar, een praatje maken of een kop koffie drinken kan al het verschil maken om iemand zich goed te laten voelen. Daarom hebben we het initiatief genomen om dit te organiseren en een fietscafé aan te schaffen.

Magenta's fietscafé staat donderdag 28 september tussen 15:00 uur en 17:00 uur op het Van Wijngaardenplein in Heerhugowaard. Aanmelden is niet nodig. De volgende stops van Magenta's fietscafé in Heerhugowaard zijn op dinsdag 10 oktober tussen 14:00 uur en 16:00 uur op de Van Hellemondtstraat (bij de huisartsenpraktijk) en woensdag 25 oktober tussen 10:00 en 12:00 bij Parelhof/het gemeentehuis.