HEERHUGOWAARD - Magentazorg is één van de tien genomineerde leerbedrijven voor mbo-studenten in de sector Zorg, Welzijn en Sport. Dat heeft Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) bekend gemaakt.


SBB begeleidt leerbedrijven zoals Magentazorg waar studenten terechtkunnen voor een stage of leerbaan van goede kwaliteit. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Leren en ontwikkelen
Magentazorg leidt al jaren mbo-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden. Nieske Simoons, hoofd van de afdeling HRM & Opleiden, is blij verrast met de prijs: “Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk, omdat de studenten onze toekomstige collega’s zijn en wij ook veel van de studenten kunnen leren. Magentazorg vindt leren en ontwikkelen heel erg belangrijk. Alle collega’s hebben een rol in de begeleiding van de studenten. We besteden daar veel tijd aan en steken veel energie in het stimuleren van een fijn leer-/werkklimaat. Positieve feedback van de studenten is dan ook waar we het voor doen met elkaar.”

Bekendmaking winnaars
Maandag 15 mei organiseren de MBO Raad en SBB het Ambassadeursgala. Op dit evenement worden de landelijke winnaars van de verkiezing van beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang Beste Leerbedrijf of Beste Praktijkopleider van Nederland noemen. Ook kiest de jury de beste mbo-student van Nederland.

Met de verkiezing vragen het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en de ruim 300.000 praktijkopleiders. Door hun inzet kunnen mbo-studenten de praktijkervaring opdoen die ze hard nodig hebben. Het overzicht van alle winnaars wordt gepubliceerd op de website van SBB: https://www.s-bb.nl/bedrijven/verkiezing/