HEERHUGOWAARD - Mans Semler, Jan Kooijman en Lida Kooijman die jammer genoeg niet aanwezig kon zijn hebben op maandagochtend 9 December om 11 uur de vijfhonderdste fiets gratis weggegeven aan Tulisa een meisje van 4 jaar uit Hoorn ze was met haar oma Attie en opa Klaas bij HSV SPORT 1889 te zwaag.

De eerste van de volgende vijfhonderd ging naar Carolien een meisje van 7 jaar die met haar vader Atta en moeder Liliana aanwezig waren en die werken als vrijwilligers bij Enjoy Kledingcafe uit Heerhugowaard.

Dit doen ze met de gratis kinderfietsjes actie. Deze actie hebben Mans, Lida en Jan opgezet omdat ze zelf weten hoe het is om het niet breed te hebben.

De actie is 15 oktober 2018 gestart, vanwege het overrompelde succes is de actie doorgetrokken door heel 2019.Ze zijn er voor de minder bedeelden onder ons en dat is nodig want er is veel armoede en ook stille armoede .

En of je nu in Zwaag woont of Enkhuizen of Heerhugowaard of ergens anders in Noord Holland. Dit drietal probeert zoveel mogelijk mensen te helpen. Dit gaat helaas niet altijd omdat ze ook afhankelijk zijn van donaties.

Maar wat is nu mooier als je een kind een gratis fiets kan geven. Een gebaar met een grote impact, de kinderen kunnen hun geluk niet op met zo een mooie fiets die hij of zij kan laten zien op school.Jan, Linda en Mans raken er ook emotioneel van als ze de kinderen zo blij zien worden. In tegenstelling beseffen ze dat er natuurlijk ook nog veel armoede is en dat blijft altijd toch nog dubbel.

Ze hebben dit met veel liefde en passie gedaan en we blijven er mee door gaan.

Namens Mans & Jan: Goede feestdagen en veel gezondheid in 2020 en wij hopen dat meer mensen aan elkaar denken want help elkaar in deze tijd. Het is voor de minder bedeelden onder ons moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen.