HEERHUGOWAARD - Margreet Meijer uit Heerhugowaard is met haar verzameling parfumflesjes te zien in het SBS6-programma Verzamelkoorts! In het programma vertelt Margreet over haar drijfveren en het verhaal achter haar bijzondere verzameling. Maandagavond 20 mei is zij te zien in een gloednieuwe aflevering Verzamelkoorts! bij SBS6.

Margreet Meijer (36) uit Heerhugowaard vond het een mooie ervaring om aan het programma mee te werken en kijkt ernaar uit om 20 mei haar verzameling met de rest van Nederland te delen: "Al twintig jaar ben ik aan het verzamelen; sinds dat ik 16 jaar was. Mijn oma kocht wel eens iets bij Yves Rocher en daar kreeg je van die kleine parfumflesjes bij. Die mocht ik dan hebben. En mijn tante werkte bij een drogisterij dus daar kreeg ik ook wel eens iets van. Op mijn kamer had ik een houten lekkerbak vol met parfumflesjes. Inmiddels bestaat mijn verzameling uit ruim 3.000 flesjes en organiseer ik zelfs ieder jaar een beurs voor verzamelaars uit Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. De parfumflesjes van vroeger vind ik het allermooiste!"

Verzamelkoorts!
In een nieuw seizoen van Verzamelkoorts! gaat Kim-Lian van der Meij weer op zoek naar de meest fanatieke en bijzondere verzamelaars van Nederland, die van hun huis vaak een museum maken. Op maandagavond 20 mei is het de beurt aan Margreet Meijer uit Heerhugowaard en nog vier andere Nederlandse verzamelaars. Ook is in deze aflevering radio-dj Michiel Veenstra te zien met zijn Disney-verzameling.

BankGiro Loterij partner Verzamelkoorts!
Verzamelkoorts! wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Met het programma Verzamelkoorts! wil de BankGiro Loterij laten zien wat de waarde van kunst en cultuur is voor mensen.

Verzamelkoorts! wordt geproduceerd door Talpa Producties en is tot en met maandag 3 juni wekelijks om 21.30 uur te zien bij SBS6.