HEERHUGOWAARD - De triatlon is een van de zwaarste onderdelen voor sporters. Al jaren traint de Heerhugowaardse Margret IJdema om de beste te worden op de para-triatlon. Momenteel staat zij vierde op de wereldranglijst, een plek die uitzicht biedt op deelname aan de Paralympics in 2020. Maar waar voor de meeste sporters op dit niveau veel is geregeld, moet Margret veel geld bijeen zien te krijgen om mee te kunnen doen aan deze Paralympics.


Zanger Joost de Vries, organisator van onder andere Zomertoer en Bevrijdingspop in Heerhugowaard, wilde Margret graag verder helpen. Hij heeft daarom belangeloos ruimte beschikbaar gesteld tijdens zijn evenementen voor de dames en heer van WijkActiviteitenTeam Zuidwijk Huygenhoek. Deze leden van het voormalig wijkpanel hebben door verkoop van popcorn, schminken en het zetten van glittertattoos op diverse braderieën, markten, Bevrijdingspop en de Zomertoer geld ingezameld voor Margret.

Tijdens de jaarlijkse Sint Maarten Markt van het WijkActiviteitenTeam op 11 november j.l. werd een bedrag van €500 aan Margaret overhandigd. Hiermee komt haar Olympische droom weer een stukje dichterbij.