HEERHUGOWAARD - Veel activiteiten voor jongeren kunnen op dit moment niet doorgaan vanwege de lockdown. Toch is Cultuurverbinder jongeren, Jasmijn van Vliet, al druk bezig met een nieuw programma voor wanneer straks alles wél weer kan en mag. Hiervoor heeft zij jouw hulp nodig! Ben jij tussen de 11 en 17 jaar en heb je een idee of mening? Laat van je horen!

In 2020 is Jasmijn van Vliet van start gegaan met het organiseren van allerlei (culturele) activiteiten voor én door jongeren in gemeente Dijk en Waard. In samenwerking met de doelgroep en allerlei locaties binnen de gemeente, is een uitagenda ontstaan met maandelijks tientallen activiteiten. Om nog beter aan te sluiten bij de wensen van de doelgroep én om in kaart te brengen hoe het is gesteld met de mentale gezondheid van jongeren, heeft Jasmijn in samenwerking met de gemeenten en diverse jongerencentra een enquête opgesteld.

Jongeren aan zet
Wat houdt jongeren bezig? Waar liggen hun interesses, wat doen ze graag in hun vrije tijd en vinden ze dat er voor hen genoeg te doen is? Zomaar een greep uit de vragen die de jongeren voorgeschoteld krijgen. De vragenlijst is inmiddels door ruim 300 jongeren ingevuld maar voor een goed, representatief resultaat is het van groot belang dat zoveel mogelijk jongeren deze enquête invullen. Daarnaast geven veel jongeren aan dat ze graag mee willen praten en helpen organiseren. Jasmijn van Vliet: “We hebben heel betrokken jongeren in Dijk en Waard. Met deze enquête willen we hen laten weten dat ze hun stem mogen laten horen. Laat horen dat je er bent, jullie zijn aan zet!”

Ben je tussen de 11 en 17 jaar en heb je een idee of mening? Vul dan de enquête in via www.survio.com/survey/d/maakhetmee.