ALKMAAR - Stichting Sport-Z organiseert in oktober en november gratis informatieve bijeenkomsten rondom het thema ‘Deskundigheidsbevordering Aangepast Sporten’. De bijeenkomsten staan open voor (zorg)professionals en sportaanbieders die betrokken (willen) zijn bij het aangepast sporten in de gemeente Alkmaar, Heerhugowaard, Castricum, Uitgeest, Bergen, Heiloo en Langedijk. Naast het uitwisselen van het laatste nieuws op het gebied van Aangepast Sporten worden concrete knelpunten uit de praktijk behandeld en krijgt men de kans om ervaringen met elkaar te delen.

Sport-Z organiseert de gratis Meet up ‘Deskundigheidsbevorderingen Aangepast Sporten’ namens de Regio Alkmaar, en wil hiermee zoveel mogelijk drempels wegnemen zodat mensen met een beperking ook mee kunnen doen. Door het uitwisselen van relevante informatie kan vraag en aanbod (nog) beter op elkaar worden afgestemd.

Meet up voor (zorg)professionals
Het programma van de Meet up ‘Deskundigheidsbevorderingen Aangepast Sporten’ voor (zorg)professionals is afgestemd op het werkgebied van medewerkers van sociale teams, zorginstellingen, buurtsportcoaches, ambtenaren Sport, WMO-consulenten en andere belangstellenden. Op de agenda van de bijeenkomst staat onder meer het laatste nieuws over het aangepast sporten in de regio Alkmaar en een toelichting over de ontwikkelingen op de website van Uniek sporten. Daarnaast is er volop de gelegenheid om andere professionals te ontmoeten. Op maandag 15 oktober vindt de bijeenkomst van 09.30 - 12.30 uur plaats in gemeentehuis Uitgeest (Middelweg 28, Uitgeest). De bijeenkomst van donderdag 18 oktober start om 09.30 en duurt tot 12.30 uur in gemeentehuis Langedijk (Vroedschap 1, Langedijk).

Meet up voor sportaanbieders
De Meet up ‘Deskundigheidsbevorderingen Aangepast Sporten’ voor sportaanbieders vindt plaats op maandag 19 november bij VV Bergen (Groeneweg 5, Bergen) en op donderdag 22 november bij TC Bakkum (Sifriedstraat 16, Castricum) van 19.30 - 21.30 uur. Deze Meet up is bedoeld voor verenigingsmanagers, bestuurders, vrijwilligers en verenigingsondersteuners van sportverenigingen of andere geïnteresseerden die direct of indirect betrokken zijn bij de georganiseerde sport. Tijdens de meeting wordt er onder andere ingezoomd op de belangen en mogelijkheden van mensen met dementie tijdens het sporten en bewegen. Hierover wordt meer verteld door een medewerker van Geriant. Verder word je als sportaanbieder op de hoogte gebracht over de ontwikkelingen omtrent subsidiemogelijkheden voor het aangepast sporten in Regio Alkmaar.

Kosten en aanmelden
Aan de bijeenkomsten zijn geen kosten verbonden. Meer informatie en aanmelden vindt u op de website www.sport-z.org/activiteiten. Voor vragen kunt u contact opnemen met Pascale de Hoogh (coördinator aangepast sporten Regio Alkmaar) via p.dehoogh@sport-z.org.