NOORD HOLLAND - De bevolking neemt nog steeds toe. En hoe meer mensen, hoe meer verkeer. Met name de Randstad heeft een grote aantrekkingskracht om in te wonen en te werken en dit zorgt voor druk op het wegennet en het openbaar vervoer.

Praat mee op Jouw Noord-Holland over hoe jij je in de toekomst wilt verplaatsen.

Smartphone

Niet alleen het personenverkeer neemt toe. Ook het (internationale) vrachtvervoer want alles wat we kopen aan voedsel, kleding en huishoudelijke spullen, moet aangeleverd worden. Het online shoppen is met de smartphone dan wel eenvoudiger geworden maar dit wordt wel allemaal in aparte bestelbusjes vervoerd.

Die smartphone met apps biedt ook oplossingen! De verwachting is dat mensen in de toekomst minder vaak een eigen auto hebben en vaker een auto delen. Onder andere dankzij diensten als Green Wheels, Car2Go en SnappCar. En misschien vliegen we over een paar jaar wel naar ons werk? Uber wil bijvoorbeeld in 2020 de eerste vliegende taxi demonstreren.

Moeten we wegen bij blijven bouwen of zit daar een grens aan? In hoeverre kunnen internet, thuiswerken, zelfrijdende auto’s of nieuwe mobiliteitsdiensten de files verminderen?

Praat mee over deze en andere mobiliteitsvraagstukken op Jouw Noord-Holland.