HEERHUGOWAARD - Ellen Marijnissen-Dekker, de oprichtster van MindfulMommy, heeft in haar zwangerschappen zelf het effect van mindfulness ervaren en dit heeft volgens haar grote invloed gehad op haar bevallingen. Nu geeft ze zelf cursussen, omdat ze deze ervaring wilt delen met zwangere dames.

“Toen ik zwanger was van mijn eerste kindje wilde ik bewust en intens genieten van deze bijzondere periode. Normaal gesproken ben ik altijd met alles druk bezig en áls ik dan de tijd nam om te ontspannen, dan was dat op een actieve manier door hard te lopen. Omdat dit zo’n unieke en bijzondere periode in mijn leven was, wilde ik hier bewust stil bij staan. Ook zag ik stiekem best op tegen de bevalling en wilde ik goed voorbereid zijn. Ik besloot om me aan te melden voor een mindfulness cursus.

Ik had toen nog nooit eerder aan een mindfulness training deelgenomen en vroeg me tegelijkertijd af of het niet te zweverig voor mij zou zijn. Na een ontzettende positieve en goede bevalling waarbij mijn lichaam en geest met elkaar in verbinding stonden, was ik echt enorm positief verrast wat voor effect mindfulness heeft. Je mindset heeft een hele belangrijke rol bij het opvangen van weeën.

Na een tweede fijne, prettige en krachtige bevalling wist ik het zeker: Ik wil deze ervaring delen met andere zwangere vrouwen. Ik heb twee opleidingen gevolgd zodat ik deze cursus op een professionele manier kan geven en zwangere dames kan begeleiden tijdens deze unieke gebeurtenis.”

Met de cursus Mindful Zwanger & Bevallen leer je je open stellen voor het hele spectrum van zwanger zijn. Wanneer je de tijd neemt om mindfulness toe te passen, kan dat je helpen om beter om te gaan met de eventuele stress van je zwangerschap en de onzekerheid en twijfels over je bevalling.

De cursus is opgebouwd uit 8 delen. Je traint vertrouwen, geduld en kracht door oefeningen en informatie en leert omgaan met pijn, ongemak, angst en stress. Ook ontdekken zwangere hoe zij weeën kunnen opvangen via diverse methoden en bevallingshoudingen.

Uit wetenschappelijk onderzoek is aangetoond dat zwangere die vertrouwen hebben in hun lichaam en goed voorbereid zijn op de bevalling, een grotere kans hebben om zonder medische ingrijpen te bevallen. Daarnaast is aangetoond dat het beoefenen van mindfulness gunstige effecten heeft voor zowel de moeder als de ontwikkeling van het ongeboren baby’tje en vervolgens ook een positief effect heeft op de sociala-emotionele ontwikkeling van de baby.

Ben je zwanger en wil je deze periode bewust en ontspannen meemaken, waarbij je tijd hebt voor jezelf en voor je baby in je buik? Neem dan een kijkje op www.mindfulmommy.nu voor de praktische informatie. Ik gun dat óók jij met liefde en warmte terug kunt kijken op je zwangerschap en bevalling.