De 31-jarige moeder Yasmine M. van de drie dode baby’s die in Heerhugowaard en Alkmaar werden gevonden blijft nog zeker negentig dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechtbank donderdag bepaald.

Uit het onderzoek is gebleken dat de twee dode baby's die vorige maand werden gevonden in Heerhugowaard meisjes waren. Al eerder was bekend dat de baby uit Alkmaar een meisje was. Volgens het Openbaar Ministerie is door de staat van de lichaampjes niet met forensisch onderzoek vast te stellen of de baby’s levend of dood geboren zijn. Ook kan niet worden vastgesteld hoe lang ze al dood zijn. Wel wordt nog gekeken of dit nog bij benadering is vast te stellen.

De moeder van de baby's, Yasmine M., is ook de moeder van het dode meisje dat in december werd gevonden in Alkmaar. Het lijkje van die baby lag in een vuilniszak in een park. M. heeft ook nog twee zoontjes. Die zijn uit huis geplaatst. Het OM wil dat Yasmine M. wordt onderzocht in het Pieter Baan Centrum. De vrouw is bereid daaraan mee te werken. De rechtbank moet er nog over beslissen. Uit het onderzoek is gebleken dat de bewoonster van de woning in Heerhugowaard waar de twee baby’s werden gevonden, niet wist dat de baby’s bij haar lagen. Verder is zij niet betrokken geweest, aldus het OM.
Bron: ANP