HEERHUGOWAARD - Tijdens de allereerste Nationale KinderTheaterWeek gaan jong en oud op een avontuurlijke ontdekkingsreis door het overweldigende universum van Mijn huis, de rest van de wereld en daarbuiten. Tijdens deze unieke voorstelling neem je plaats in een magisch huis óp het grote podium van Cool kunst en cultuur. Een doeboek, speciale Mijn Huis-krant, rondleidingen en workshops maken deze kunstzinnige theaterinstallatie een must see aan het begin van de herfstvakantie.

Mijn huis, de rest van de wereld en daarbuiten


Is het geesteskind van theatermaakster Judith Nab. Gedurende vier jaar werkte ze in Leiden, Zürich, Almere en Frankfurt met kinderen en wetenschappers. Ze liet hen vertellen over het heelal, de diepste diepten van de zee en het binnenste van de aardbol. Kortom, over onderwerpen zonder grens, onderwerpen die voor een groot deel onbekend zijn. Dit grenzeloze onderzoeksmateriaal heeft ze omgetoverd tot een theaterinstallatie die niet alleen kinderen(7+), maar ook volwassenen betovert. Tekeningen, animaties, video-opnames, dia-projecties, muziek, geluid en interviews vloeien naadloos in elkaar over en nemen de toeschouwer mee op een onvergetelijke reis naar het onbekende: de binnenkant van de aarde, de diepzee en het universum.

Krant & Doeboek

Speciaal voor deze voorstelling heeft Nab een informatieve krant samengesteld, die inzicht geeft in het ontstaan van de voorstelling. Daarnaast is er speciaal voor kinderen een kleurrijk ‘doeboek’ ontworpen, vol creatieve opdrachten, puzzels en prachtige illustraties. Zowel de krant als het doeboek zijn (gratis) verkrijgbaar bij de servicebalie van Cool kunst en cultuur.

Rondleidingen

Omdat in het weekend van 21 en 22 oktober niet alleen de herfstvakantie van start gaat maar ook de Nationale KinderTheaterweek afsluit, biedt jarig Cool kinderen feestelijke extra’s aan. Op zaterdag krijgen zij de kans om mee te werken aan een podcast en hun eigen tekeningen te maken. Tekeningen die vervolgens worden geprojecteerd op een greenscreen in de foyer. Aanmelden voor de podcast- en teken-activiteiten is niet nodig. Op zaterdag én zondag biedt Cool gratis interactieve rondleidingen aan. Tickets voor deze rondleidingen én tickets voor de voorstelling Mijn huis, de rest van de wereld en daarbuiten te bestellen via: www.coolkunstencultuur.nl

Voor meer informatie: www.coolkunstencultuur.nl/mijnhuis