HAARLEM - Dichter Peter Kaper (46) uit Heerhugowaard presenteert zondag 26 januari zijn dichtbundel Muzespel in café Koops aan de Damstraat in Haarlem. Om de doop van zijn eerste bundel bij een professionele uitgeverij te vieren, wordt een poëziefestival gehouden.

Het is een bijzondere gelegenheid, met een bijzonder persoon in de hoofdrol. Want Peter Kaper heeft onlangs een gewaagde stap gezet. Hij heeft afscheid genomen van een zeker bestaan als hoofd verkoop van een vloerenbedrijf in Schagen. Hij vult zijn dagen nu met poëzie, onder meer door dichtlessen te geven in het basisonderwijs. Kaper is daarmee een van de weinige mensen in het land die leeft van de poëzie.

De dichtbundel Muzespel is luxe uitgegeven als hardcover boek. De bundel van 70 pagina’s bevat 48 gedichten. Het centrale thema is liefde, liefde voor zijn Haarlemse vriendin. Peter Kaper vestigde twee jaar geleden zijn naam met de – in eigen beheer uitgegeven - bundel Gevangen licht. Het boek werd goed ontvangen door de literatuurcritici.

Poëziefestival
Ter gelegenheid van de nieuwe uitgave wordt 26 januari een poëziefestival gehouden. Op het programma staan naast voordrachten van Kaper, ook performances van de dichters Boris Kanen (Amsterdam), Anna Djerek (Den Haag), Peter Goossens (Dendermonde, Vlaanderen), Ellis van Atten (Zaandam) en Rachelle Hardes (Hoofddorp). Ruud de Vries zorgt voor muzikale intermezzo’s.

Uitgeverij Hub Dohmen
De nieuwe bundel wordt uitgebracht door Uitgeverij Hub Dohmen, de snelst groeiende uitgeverij van hedendaagse poëzie in Nederland. Hub Dohmen publiceerde sinds 2014 (deels onder de imprint Heimdall) ruim negentig dichtbundels van Nederlandse en Vlaamse auteurs. Een van de doelen van Uitgeverij Hub Dohmen is de promotie van poëzie. Zo organiseert de uitgeverij met enige regelmaat Dichter bij jou, de Poëzieboot en vond onlangs de première plaats van het PoezieTheater.